Uğur yeni yüzünü ne zaman görecek

Güncelleme Tarihi:

Uğur yeni yüzünü ne zaman görecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2012 00:00

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi ve Estetik Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, yüz nakli olan Uğur Acar'ın yüzünü ne zaman görebileceği sorusuna 'psikiyatristler karar verecek' yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Öğle saatlerinde nakil olan hastaların durumu ile ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Ömer Özkan şu sözleri söyledi; "Ameliyat sonrası 3. günümüz ve her iki hastamızın durumu da iyiye gidiyor. Yüz nakli hastamız sabah itibariyle gözlerini açtı ve iletişim kurmaya başladı. Anlaşabiliyoruz ancak konuşması şu an için mümkün değil. Acıktığını bile ifade edebiliyor, bu bizim için çok iyi bir durum. Kol nakli hastamızın daha ağır toparlamasını bekliyoruz. Ufak bir komplikasyon geçirmişti. Şu an için bir sorunumuz yok."

 

UĞUR YÜZÜNÜ NE ZAMAN GÖRECEK

 

Bugün psikiyatristlerin Uğur Acar ile görüşmeye başlayacağını belirten Prof. Dr. Özkan psikolojik desteğin ardından yüzünü ne zaman göreceğine karar verilebileceğini söyledi. Hastanın moralinin çok iyi olduğunu açıklayan Özkan, hastasının sadece aç olduğunu belirttiğini söyleyerek "herhalde birazcık aç bırakmışız" dedi. Şu an için damardan beslenmesine devam edilen Uğur Acar'ın bir kaç gün sonra ağızdan beslenmeye başlayabileceği belirtildi.

 

Haberin Devamı

NORMAL ODAYA ALINDI

 

AÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde geçen Cumartesi günü 03.30’da başlayan ve 9 saat süren ameliyat ardından Türkiye’nin ilk yüz nakli yapılan hastası mermer işçisi, 19 yaşındaki Uğur Acar, yoğun bakım ünitesinden alınarak sevise nakledildi. Prof.Dr. Ömer Özkan, dün uyandırılan ve bir kağıda yazıyla ’Ne zaman çıkacağım?’ anlamında bir şeyler yazan ve sağ elinin baş parmağını havaya kaldırarak ’Tamam’ anlamında el işareti yapan Acar’ın sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. 

TÜRKİYE'NİN İLK YÜZ NAKLİ AMELİYATI / WEB TV 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!