Uğur Vardan: Bavulları toplama vakti!..

Güncelleme Tarihi:

Uğur Vardan: Bavulları toplama vakti..
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2016 20:29

Hürriyet yazarı Uğur Vardan, Galatasaray-Fenerbahçe derbisini hurriyet.com.tr okurları için canlı olarak yorumladı.

Haberin Devamı

1-20. DAKİKALAR ARASI
Bir tarafta lig heyecanı çoktan sönmüş ve hiç değilse ezeli rakibini yenerek taraftarının gönlünü alma derdinde olan ev sahibi Galatasaray, diğer tarafta şampiyonluk ateşini son altı haftaya girilirken canlı tutma hedefindeki konuk Fenerbahçe... (Bir de mücadelenin artçı sancıları kendisini ilgilendiren lider Beşiktaş'ı da unutmamak lazım)

Böylesi bir üçlü denklem eşliğinde başlayan mücadelenin hemen başında Sarı-lacivertliler rakibin yumuşak karnı zayıf savunma sayesinde Robin van Persie ve Nani ile iki pozisyon buldu. Sarı kırmızılılar ise bu hamlelere karşılık Selçuk İnan'la cevap verdi. Fenerbahçe'nin daha atak göründüğü ilk 20 dakikanın özeti bu üç pozisyondu.

Uğur Vardan: Bavulları toplama vakti..

21.-45. DAKİKALAR ARASI
İlk 45 dakikanın ikinci bölümünün en önemli anı kuşkusuz Volkan Şen'in boş kale yerine boşluğu dövdüğü pozisyondu. Galatasaray'sa devrenin sonuna doğru oyunda dengeyi kurarken ilk yarı golsüz tamamlanıyordu. Malum derbilerde genellikle heyecan, oyun kalitesinin önüne geçer. Bu randevu da şimdilik bu görüntüyü sunuyor.

Haberin Devamı

46.-70. DAKİKALAR ARASI
İkinci yarı da aynı manzarayla açıldı; heyecan vardı ama kalite yoktu. Galatasaray'da 'en kötü'nün adresi Donk, Fenerbahçe'de pozisyonları harcayan isim ise Volkan Şen'di. 65'te Pereira ezberini tekrarladı; Van Persie'yi çıkarıp Fernandao'yu oyuna aldı. Ev sahibinde ise Emre Çolak'ın yerine maça dahil olan Sabri, tribünlerden büyük alkış oluyordu.

71.-90. DAKİKALAR ARASI
Maçın nihayetine doğru Fernandao'nun kaçırdığı fırsat, bu vasat oyunun konuk takım  adına son heyecan hamlesi oluyordu. Mücadele golsüz sona ererken 'derbinin kazananı' kuşkusuz Beşiktaş'tı. Siyah beyazlılar adeta üç gün içinde iki maç birden kazanmış gibiydiler. Futbol mucizeler oyunu ama Fenerbahçe mucizeye imza atar mı, zor. Acaba Pereira için bavulları toplama vakti geldi dersek abartmış mı oluruz?..

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!