Uğur Mumcu, Kırklareli’nde anıldı

Güncelleme Tarihi:

Uğur Mumcu, Kırklareli’nde anıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2018 11:41

Uğur Mumcu, Kırklareli’nde anıldı

Haberin Devamı

Vahit İŞBAŞARAN/KIRKLARELİ(DHA)-KIRKLARELİ Belediye Başkanlığı, 25.Adalet ve Demokrasi Haftası Etkinlikleri kapsamında, 25 yıl önce Ankara’da evinin önünde bombalı bir suikast sonucu hayatını kaybeden Uğur Mumcu anısına bir program düzenledi.

Rektörlük Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programda açılış konuşmasını yapan Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Uğur Mumcu’ya dair düşüncelerini ve hatıralarını katılımcılarla paylaşarak,  kitaplarının ve köşe yazılarının düşüncelerinin oluşmasındaki önemine dikkat çekti.

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu'nun ardından TBMM Geçmiş Dönem 17’inci Başkanı Hüsamettin Cindoruk ve Gazeteci-Yazar Ayşenur Arslan’ın katıldığı bir söyleşi düzenlendi. Söyleşiye konuşmacı olarak katılanlar Uğur Mumcu'nun hayatını anlatarak, ülke gündemini değerlendirdi. Anma programının ikinci bölümünde ise, Kırklareli’nde yoğun ilgi gören müzik resitallerine imza atan Sinema Senfoni Orkestrası, unutulmaz Türk Halk Ozanı Nesimi Çimen’in oğlu Mazlum Çimen ile birlikte bir konser verdi.

Konserin sonunda Belediye Başkanı Kesimoğlu, Mazlum Çimen’e çiçek ve plaket takdim etti.Kesimoğlu program sonunda bir konuşma yaparak ‘’ Demokrasi haftamızın bu etkinliğinde birlikte olduğumuz için büyük bir onur duyuyorum. Keşke bugün burada Uğur Mumcu’da konuşmacı olarak aramızda bulunsaydı. Günümüzün konularını bizimle bugün burada paylaşsaydı. Uğur Mumcu ve onun gibi demokrasi şehitleri tam bağımsız Türkiye dediler. Özgürlük, demokrasi, cumhuriyet için kanlarını döktüler. Onlar fizik olarak aramızdan ayrıldılar. Fakat, onların düşünceleri bugün bize ışık tutuyor. Onların önünde saygı ile eğiliyor, rahmetle anıyorum’’ dedi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!