Uğur Mumcu, Çeşme'de anıtı önünde anıldı

Güncelleme Tarihi:

Uğur Mumcu, Çeşmede anıtı önünde anıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2018 18:37

Uğur Mumcu, Çeşme'de anıtı önünde anıldı

Haberin Devamı

ANKARA'da karanlık güçler tarafından hunharca katledilen Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu, ölümünün 25. yıldönümünde İzmir'in Çeşme ilçesinde adını taşıyan parkta anıldı.

CHP Çeşme ilçe örgütünün düzenlediği  anma törenine aşırı soğuk havaya rağmen katılımın yüksek oldu. Çeşme Belediyesi önünde toplanan kalabalık, "Hak-Hukuk-Adalet", "Hepimiz Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganları eşliğinde Uğur Mumcu Parkı'na yürüdü. Yürüyüşü sonunda Uğur Mumcu büstüne karanfiller bırakıldı. Buradaki törende konuşan CHP Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran, Uğur Mumcu'nun kalemini hiçbir zaman satmadan tam bağımsız Türkiye için mücadele verdiğine vurgulayı, "Bugün araştırmacı, gazeteci, yazar Uğur Mumcu'nun aracına yerleştirilen bombayla katledilişinin 25. yıldönümü. Bizler Cumhuriyet sevdalıları, Kemalist devrimlerin neferleri, aydınlık Türkiye'nin savunucuları olarak, ülkesinin çıkarlarını savunmak, halka gerçekleri anlatmak için canını ortaya koyan bu cesur yürekli şehidimizi anmak üzere burada toplandık. Cumhuriyetin ilanı ve Kemalist devrimlerle, hızla aydınlanma sürecine giren Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu günden itibaren, irticanın, emperyalizmin ve onun maşalarının hedefi olmuş, darbeler, kalkışmalar, hain saldırılarla ulusumuzun aydınlık yürüyüşü engellenmeye çalışılmıştır" dedi.

"MUMCU'YU KATLEDENLERLE 15 TEMMUZ'DA KURŞUN SIKAN AYNI BATAKLIĞIN FARELERİDİR"

Uğur Mumcu'nun kalemini satmadan mücadelesine devam ederken acımasızca katledildiğini de sözlerine ekleyen Oran, "Karanlık düzenin kanlı elleri, asteğmen Kubilayları, Bahriye Üçokları, Taner Kışlalıları, Abdi İpekçileri, Uğur Mumcuları ve daha nicelerini katlederek, Türk ulusunu bağımsızlık aşkından, Atatürk'ün izinden, koparmak için şeytanın aklına gelmeyecek yöntemlere başvurdular. Bugün saraydan icazet almadan manşet bile atamayan, kalemini, onurunu satmış sözde gazetecilerin aksine Uğur Mumcu yaptığı araştırmalar, yayınladığı yazılarla bundan 25 yıl önce paralel yapıyı, yargıda, emniyette nasıl kadrolaştıklarını, FETÖ'nün hedefini anlatan iyi bir yurtsever, gerçek bir gazeteciydi. 25 yıl önce Uğur Mumcu'yu katleden alçaklarla 15 Temmuz'da halkına kurşun sıkan hainler aynı bataklığın fareleridir. Bu omurgasız sürüngenler, bundan sonra da, çeşitli maskelerle bizleri devrimlerden, cumhuriyet mirasından, aydınlık yürüyüşümüzden uzaklaştırmaya çalışacaklar. Emperyalizme uşaklık etmeye devam edecekler. Ama bizler çocuklarımızın aydınlık yarınları için Kemalist devrimler çizgisinden asla ama asla geri adım atmayacağız" diye konuştu.

Güneş ATAGÖZ / ÇEŞME (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!