Uğur Erdener'de kış olimpiyatları eleştirisi

Güncelleme Tarihi:

Uğur Erdenerde kış olimpiyatları eleştirisi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2014 12:12

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) İcra Kurulu Üyesi Prof. Dr. Uğur Erdener, 22. Kış Olimpiyat Oyunları'na katılacak Türk sporcu sayısının 6 olmasından üzüntü duyduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

Rusya'nın Soçi kentinde dünkü açılış töreniyle resmen başlayan ve 23 Şubat tarihinde sona erecek oyunlarla ilgili soruları yanıtlayan Erdener, hem 2016'da Brezilya'nın Rio kentindeki yaz oyunları hem de 2018'de Çin'in PyeongChang kentinde yapılacak kış oyunlarına gidecek sporcu sayılarının büyük oranda artması gerektiğini vurguladı.

Türkiye'nin az sayıda sporcuyla katıldığı Soçi 2014 için çok fazla bir şey söyleyemeyeceğini kaydeden Erdener, "6 sporcumuz gidiyor. Temelde bakıldığında bizim de desteklerimiz var. TMOK, 17 sporcumuza 2 yıldır ayda 600 dolar maaş ödedi. Yurt dışı kamplarının yanı sıra yurt içinde yabancılarla değişik kurs ve seminerler yapıldı ama temelde sporcularımızın bireysel başarılarının ön plana çıktığını görüyoruz. Yeterli mi? Değil tabii ki. 6 sporcu Türkiye için çok çok az. Bu yönden açıkçası üzgünüm diyebilirim" ifadelerini kullandı.


"Rio'ya 200, PyeongChang'a 50 kişilik kafile hedeflenmeli"
Erdener, sağlanan imkanlarla Türkiye'nin artık olimpiyatlarda daha fazla sayıda sporcuyla temsil edilmesi gerektiğini savundu. 2016 Brezilya'daki yaz oyunları için 200 kişilik, 2018 Çin'deki kış oyunları için de en az 50 kişilik bir sporcu kafilesinin hedefe konulmasının artık zorunlu bir hale geldiğini anlatan Erdener, şunları kaydetti: "Ben hep şunu söylüyorum, Türkiye, 2016 Rio için mutlaka ve mutlaka 200 sporculuk bir kafileyi hedeflemeli. 2018 PyeongChang kış olimpiyat oyunları için de mutlaka ve mutlaka en az 50 kişilik bir kafileyi hedeflemeli. Türkiye 76 milyon nüfusuyla, devletin spora ilgisi ve desteğiyle, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın olanakları ve desteğinin her geçen gün artmasıyla, nitelikli spor tesisleriyle bu noktalara ulaşmak zorunda. Biz spor organizasyonumuzu sporda başarılı ülkelerin gerçekleştirdiği temelde yeniden ele alıp geniş kapsamlı bir değerlendirmeyle, federasyonlarımızı motive ederek hedefleri koyarak şekillendirmeliyiz."


"Gönlüm rahat, şüphe duymuyorum"
Erdener, kış olimpiyatları öncesinde gündemi fazlasıyla meşgul eden terör tehdidi konusunda, "Gönlüm rahat, hiçbir şüphe duymuyorum" ifadelerini kullandı. Soçi'de güvenlikle ilgili çok ciddi tedbirler alındığına inandığını kaydeden Erdener, "Her olimpiyat öncesinde mutlaka güvenlik sorgulaması olur. Ben Soçi'de bu alanda çok ciddi tedbirler alındığını biliyorum, görüyorum, inanıyorum. Açıkçası gönlüm rahat, herhangi bir sorunla karşılaşmayacağımızı düşünüyorum. Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (IOC) değerli ve yeni başkanı Thomas Bach da bunu aynı şekilde düşünüyor ve değerlendiriyor. Bu konuda bir şüphe duymuyoruz" değerlendirmesini yaptı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!