Uğur Dündar: Cüppeli, askerleri seviyormuş!

Uğur DÜNDAR
Haberin Devamı

Cüppeli Ahmet Hoca'nın polisteki ifadesini okuyup da gülmemek elde değil. Vaaz kasetinde depremde yaşamını yitiren binlerce masum vatandaşımızın kemiklerini sızlatacak hakaretler yağdıran, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne iftiralar kusan Hoca gitmiş, yerine sanki dut yemiş bir bülbül gelmiş.

GÖLCÜK'E ÖZEL ZELZELE

İfadenin ayrıntılarına geçmeden önce Hoca'nın Gölcük'ü vuran felaketlerle ilgili yorumunu hatırlayalım. Kasetinde ne diyordu Hocamız?

‘‘O gece, o zelzele gecesi Allah'a karşı gelenler oldu! Onlar, ‘İrticanın önünü kestik. İrtica daha 30 sene belini doğrultamaz. Şimdi anlattık ki, Muhammed mi üstün, yoksa falanca mı? Hani Müslümanlığın Allah'ı nerede? Gelsin de bizi engellesin! Artık bizi yenecek güç yoktur!' derken, zelzele geldi erken! Bummm!.. Zelzele değil, sanki patlama! Böyle zelzele mi görülmüş? Allah özel bir muamele yapmış bunlara! Hiçbir yerde olmayan zelzeleyi buraya özel yapmış!’’

SIKIŞINCA KIVIRDI

Aynı kasette Cüppeli’nin Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarıyla ilgili daha bir yığın zırvası yer alıyor. Bunları bir kenara bırakarak, polisteki ifadesinden, askerler hakkındaki sözlerini okuyalım:

‘‘Ben çocukluğumdan beri askerleri severek ve onlara saygı duyarak büyüdüm. Bu nedenle Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ve polisimize hakaret etmem mümkün değildir!’’

Şimdi gelin de gülmeyin! İnançlı insanlarımızın dini duygularını sömürerek, kaset ve kitap satışı yoluyla cebini doldururken askere hakarette sınır tanımayan Cüppeli Hoca, cezaevi yolu görününce yağcılıkta da sınır tanımıyor.

‘‘KASETLERLE İLGİM YOK’’

‘‘Ben çocukluğumdan beri askerleri severek ve onlara saygı duyarak büyüdüm!..’’

Cüppeli Hoca, polis sorgusunda kaset satışları konusunda da insana ‘‘Ağzından çıkanı kulağın duysun!’’ dedirtecek ifadeler vermiş:

‘‘Kasetleri, kurucusu olduğum Fatih Hak ve Hizmet Vakfı doldurmadı. Ben de doldurmadım. Kimlerce hazırlandığını da bilmiyorum. Kaset satışlarını benimle ve vakıfla ilgisi olmayan kişiler yapıyor.’’

Oysa Hoca, ARENA'nın ekrana getirdiği vaaz kasetinde tam tersini söylüyor:

‘‘Çok yumuşama var, çok! Bundan istifade edin: Milletin kalbi yumuşadı. Soğumadan gücünüz ölçüsünde 10'ar, 20'şer, 50'şer kaset alın! 5 mark nedir ki?.. Kasetleri alalım ama, kendiniz çoğaltmayın. Vakıf olarak buradaki arkadaşlarımız ilgileniyor. Bunun dışında çoğaltanlara hakkımızı helal etmeyiz! Şimdi zelzeleyle ilgili kaset Türkiye'de nasıl gidiyor biliyor musunuz? Sebülillah!..’’ Hoca'nın deyimiyle, kasetler ‘‘sebülillah’’ gidiyormuş.

PARALAR NEREYE GİDİYOR?

Peki yok satan kasetlerden toplanan paralar nerelere gidiyor dersiniz? Hoca'ya bakarsanız hayır işlerine gidiyormuş!

Siz siz olun, Hoca'nın dediğine değil de yaptığına inanın! Bir gecede 40-50 milyar lira toplayabildiği öne sürülen Cüppeli Ahmet Hoca'nın bu paralarla ne yaptığını merak ediyorsanız, bu haftaki ARENA'yı bekleyin.

Şimdiden uyaralım, görecekleriniz karşısında şaşırmayın.

Yazarın Tüm Yazıları