Ugandalı kadın cinayetinde müebbet talebi

Güncelleme Tarihi:

Ugandalı kadın cinayetinde müebbet talebi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2016 13:40

İstanbul Fatih’te Ugandalı Jesca Nankabirwa (39) adlı kadın mültecinin pencereden atılarak öldürülmesine ilişkin tutuklu sanık Enver Dursun’un yargılandığı davanın 6. duruşması yapıldı. İstanbul Adalet Sarayı’nda bulunan 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Enver Dursun ve taraf avukatları hazır bulundu.

Haberin Devamı

Duruşma Savcısı Yavuz Pehlivan ise duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Mütalaaya göre olay şu şekilde gerçekleşti:

Sanık ile maktüle olaydan önce tanıştı. Sanık, maktüleye cinsel ilişki teklif etti. Maktüle de bunu kabul etti ve sanığın evinde biraraya geldi. Sanığın beyanına göre bonzai diye tabir edilen uyuşturucu madde kullandı ve maktüle ile bilinmeyen bir nedenle tartıştı. 10-15 dakika maktüle çığlık şeklinde bağırdı. Akabinde sanık, maktüleyi evinin salon kısımındaki camdan attı. Otopsi raporunda maktülenin genel beden tramvasına bağlı çok sayıda kırık, beyin kanaması, beyin doku harabiyeti ve iç organ yaralanmasından gelişen iç kanaması sonucu hayatını kaybetti. "Sanığın üzerine atılı suçu işlediği sabit olduğu anlaşılmıştır" denilen mütalaada, sanığın "Kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Haberin Devamı

SANIK: BEN ATMADIM. GÜNAHIMA GİRİYORSUNUZ

Haberin Devamı

Mütalaa açıklanırken araya giren sanık Enver Dursun "Ben atmadım. Günahıma giriyorsunuz. Allah şahit ben atmadım. Benim yaşadığım herkesin başına gelebilecek bir şey.Bunu cinayet olarak kabul etmeyin. 2 senedir haksızlığa uğruyorum" dedi. Mütalaanın açıklanmasının ardından savunması sorulan sanık Dursun , "Mütalaayı kabul etmiyorum" dedi. Taraf avukatları mütalaaya karşı beyanda bulunmak için süre istedi.

DURUŞMA ERTELENDİ

Taraf avukatlarının mütalaaya karşı beyanda bulunması için süre veren mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin de devamına hükmetti. Duruşma eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

Ülkesi Uganda’dan 2013 yılında Türkiye’ye gelen 39 yaşındaki Jesca Nankabirwa 6 Eylül 2014’te ortadan kayboldu. O günden sonra kendisinden haber alınamayan Nankanbirwa, bir hafta sonra hastane morgunda bulundu. 4 arkadaşı, 13 Eylül 2014’te Nankabirwa’yı teşhis etti. Olaya ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında şüpheli Enver Dursun hakkında dava açıldı.

Haberin Devamı

ADLİYE ÖNÜNDE AÇIKLAMA

Davanın ardından Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nın karşısındaki meydanda toplanan Jesca Nankabirwa’nın arkadaşları ve avukatları açıklama yaptı. Avukat Meriç Eyüpoğlu savcının mütalaasını değerlendirerek, "Bu mütalaa bizim için süpriz olmadı. Olması gereken zaten buydu. Ama sadece Jesca için değil, bütün göçmen kadınlar için, bütün kadınlar için adalet istiyoruz" dedi. Eyüpoğlu, "Kadınlar öldürüldükten sonra gelecek olan adaleti istemiyoruz" dedi.

"SEKS İŞÇİSİ OLUP OLMADIĞI, ÖLDÜRÜLDÜĞÜ GERÇEĞİNİ DEĞİŞTİRMEZ"

Avukat Perihan Meşeli de duruşmada Jesca’nın cinsel yaşantısına ilişkin, seks işçisi olup olmadığı yönünde bir tartışma açılmak istendiğini belirterek, "Tabi ki onun seks işçisi olup olmadığının hiçbir önemi yok. Jesca’yı öldürdüğü gerçeğini değiştirmez" diye konuştu.

Haberin Devamı

"CEZALANDIRILMASINI İSTİYORUZ"

Jesca’nın kuzeni Angelina Mutonyi de göz yaşı dökerek, Jesca’nın hem kuzeni hem de arkadaşı olduğunu, ona bunu yapanın cezalandırılmasını istediğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!