Ufuk Sarıca: '' Final uzak değil.''

Güncelleme Tarihi:

Ufuk Sarıca:  Final uzak değil.
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2016 15:55

PINAR Karşıyaka Eurocup 2’nci Tur K Grubu’nda ikincilik için çekiştiği İtalyan temsilcisi Grissin Bon Reggio Emilia’yı Karşıyaka Arena’da 109-66’lık skorla mağlup ederek, son 16 turunda Galatasaray Odeabank ile eşleşti.

Haberin Devamı

Ufuk Sarıca:  Final uzak değil.

Pınar Karşıyaka Eurocup’ta bir maçta 109 sayı atan ilk Türk takımı oldu. Yeşil kırmızılı ekibin son 16’da Spor Toto Basketbol Ligi’ndeki ezeli rakibi Galatasaray Odeabank’la eşleşmesi camianın heyecanını bir kat daha artırdı.

Pınar Karşıyaka’ya 4 yılda tarihi başarılara imza atan Ufuk Sarıca, bundan 1 ay önce eleştiri oklarının hedefi olduklarını hatırlatarak, "Ben geçen yıl şampiyonluk ve Euroleague’den bahsederken kimse bunu söylemiyordu. Aslında şu an, geçen sezon ligde şampiyon olup Eurocup’ta çeyrek final oynadığımız performansla aynı durumdayız. Geçen yıl da ligde şimdiki gibi 17 maçta 11 galibiyetimiz vardı, Eurocup’ta tur atlayıp Türkiye Kupası’nda da finallere kalmıştık. Bu sezon da 3 kulvarda her kupaya adayız. Arka arkaya maçlar kazanmaya devam ediyoruz. Galatasaray Odeabank ciddi rakip ama sağlıklı olduğumuz sürece herkesi yenebiliriz. Eurocup’da final uzak değil" dedi.

Haberin Devamı


Galatasaray Odeabank Antrenörü Ergin Ataman, son 16’da Pınar Karşıyaka’yla eşleşmelerini şanssızlık olarak değerlendirdi. A Milli Takım’da omuz omuza görev yaptığı Ufuk Sarıca’ya Avrupa’daki Türk derbisinde rakip olacak Ataman, "Bu iki takım da finale gidebilir. Grupta ikinci olan Pınar Karşıyaka ile eşleşmek çok istediğimiz bir şey değildi. Liderler arasında en zor takımla eşleştik. Turu geçecek takım finale kadar gidecektir" dedi.

Ufuk Sarıca:  Final uzak değil.



ÇEYREK FİNALE ALMAN

Pınar Karşıyaka, Galatasaray’ı elemesi durumunda çeyrek finalde iki Alman takımı Bayern Münih-Alba Berlin eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak. Pınar Karşıyaka ve Galatasaray Odeabank, Eurocup Son 16 Turu’nda 23 veya 24 Şubat’ta İzmir’de karşılaştıktan sonra 1 veya 2 Mart’ta İstanbul’da rövanş maçına çıkacak. Rakibine üstünlük sağlayan taraf son 8’e kalacak. Pınar Karşıyaka, geçen sezon Eurocup’ta çeyrek finale kadar yükselip Gran Canaria’ya elenmişti.

Haberin Devamı


2 TAKVİYE HAYAT VERDİ

Potada sezona iyi bir başlangıç yaptıktan sonra Euroleague ve ligde kasım-aralık aylarında düşüşe geçen Pınar Karşıyaka, Ragland ve Justin Carter’ı gönderip Bracey Wright ile Lazeric Jones takviyeleriyle hayat buldu. Ligde Palacios’un sakatlığına rağmen üst üste 4 galibiyetle zirve yarışına ortak olan, Eurocup ve kupada da yoluna devam eden yeşil kırmızılılarda geçen hafta babasını kaybetmesine rağmen fedakarlık örneği göstererek Türk Telekom deplasmanına yetişen Wright, Avrupa’da 19 sayı, 4.8 ribaund, 3.5 asist ortalaması tutturdu. Jones ise Eurocup’ta maç başına 11.7 sayı, 2.3 ribaund, 4.7 asistlik katkı yaptı. Sezon başında çok eleştirilen, ikilinin gelmesiyle etkisi artan Josh Carter da Eurocup’ta son 2 maçta 9’da 6 üçlük attı.







Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!