Üftade Camii Ve Çevresi Güzelleştirildi

Güncelleme Tarihi:

Üftade Camii Ve Çevresi Güzelleştirildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2015 11:57

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, BURSA'NIN MANEVİ MİMARLARINDAN ÜFTADE HAZRETLERİ'NİN TÜRBESİ İLE ADINI TAŞIYAN CAMİNİN ÇEVRESİNİ GÜZELLEŞTİRDİ.

Büyükşehir Belediyesi, Bursa’nın manevi mimarlarından Üftade Hazretleri’nin türbesi ile adını taşıyan caminin çevresini güzelleştirdi.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla birlikte Yerkapı Mahallesi’nde Üftade Camii ve türbesini ziyaret ederek, bölgedeki düzenleme çalışmalarını inceledi. Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi ve kültürel mirası ayağa kaldıran faaliyetlerinin hızla sürdüğünü anlatarak, “Abide yapılar, camiler, türbeler ve hazireleri yeniden kültürel mirasımıza kazandırıyoruz. Bursa’nın en önemli tarihi mezarlıkları, hazireler onarılıp restore ediliyor. Üftade Hazretleri’nin medfun bulunduğu türbenin çevresinde, Bursa tarihini en güzel şekilde yansıtan mezar taşlarının yer aldığı hazire de yenilendi. Kültürel ve tarihi mirasımızın yeniden öne çıkarılmasıyla Büyükşehir Belediyesi olarak ecdada vefa borcumuzu ödüyoruz” diye konuştu.
Başkan Altepe, daha sonra mahalle sakinleriyle ve Üftade Kur’an Kursu öğrencileriyle bir araya gelip vatandaşlarla sohbet etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!