Ufacık-Tefecik

BİR takımda "Anahtar" oyuncular vardır oyunun akışında sorumluluk alan... Galatasaray’ı analiz etmek için önce savunmadan başlamamız gerekir. Savunmanın sigortası konumundaki Song tecrübesiyle oyunun başlangıcını sağlayan kişi olmalı.

Kamerunlu futbolcu bunu yapıyor. Ancak yanında ilk defa oynayan İsmael Bouzid’le anlaşamadığı gözlendi. Takımda ikinci "Anahtar"sa Linderoth’tu. Yanında oynayan Barış ve Volkan Yaman’la iletişim kuramadı ve biraz sendeledi. Bir futbolcunun topa her vuruşunda bir düşüncesi olmalı. Barış da ilk kez bunu yaptı.

Prensibe 3 kişi uydu

Dünkü OBI Cup finalinde Young Boys’u yenerek şampiyonluğa ulaşan Galatasaray’da, oyun içinde derinlik, genişlik ve hareketlilik prensiplerine uyan 3 futbolcuyu gördüm. Bunlardan biri Anıl, bir diğeri Volkan’dı. Ve bu iki genç oyuncu hemen hemen birbirinin açıklarını kapattı. Bir de sahada ufacık tefecik bir oyuncu izledim. O da Serkan Çalık’tı.

Sahanın her yerinde gezen, patlama gücü, şut atma düşüncesi yüksek, mücadele gücü ve takım arkadaşlarıyla dayanışması mükemmeldi. Bence yeni transferler içinde göze batan isimdi. Geleceği olan bir oyuncu.

Ümit’e anahtar görev

Kalli,
Servet’e defansın sağında görev verdi. Tecrübeli yıldız fiziği yüksek olmasına rağmen geriye koşmada zaman zaman sıkıntılar yaşadı. Alman hoca, Ümit’i de sürpriz bir şekilde forvetin arkasında oynatarak, anahtar görevi vermişti. Ama Ümit o bölgenin adamı değil...

Şu ana kadar Galatasaray iki tane ciddi hazırlık maçı yaptı. Kalli, İsviçre’de henüz Lincoln’ü göremedi. Şimdi, elindeki malzemeye göre oyun kalıbına uyacak futbolcuları seçip, istediği kadroyu kuracak.

Bir parantez de kaleci Orkun’a açmak istiyorum. Plojonları ve refksleri yerinde olan Orkun, zaman zaman aceleci hareketleriyle kendini hatanın içinde buluyor. Orkun’un idmanlarda sıkı çalışarak bu zaafını gidermesi gerekiyor.
Yazarın Tüm Yazıları