UEFA'ya hazır değiliz

Güncelleme Tarihi:

UEFAya hazır değiliz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2011 12:48

MedicalPark Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, 100 milyon bütçeli takımlarla 20 milyonluk bütçe ile oluşturulan bir takımla mücadele etmeye çalıştıklarını söyledi.


Mehmet Özdilek, Konyaaltı Sanayici ve İşdamları Derneği'nin (KONSİAD) kahvaltılı toplantısına konuk oldu. Özdilek, burada yaptığı konuşmada, MedicalPark Antalyaspor'un teknik direktörlüğüne gelirken sıkıntıları bilerek geldiğini ve bu riski aldığını anlattı. 2008 yılında takıma geldiğinde takımın su parasını ödeyemeyecek durumda olduğunu kaydeden Özdilek, bugün MedicalPark Antalyaspor'un ne oyuncusuna ne de başkasına borcu olmadığını, sadece devlete vergi borcu bulunduğunu ve bu borcu da ödemeye devam ettiğini kaydetti. MedicalPark Antalyaspor'un ciddi bir saygınlığa kavuştuğunu belirten Özdilek, artık Antalyaspor'un bütün oyuncular tarafından tercih edilen bir kulüp olduğunu söyledi.

Geçen yıl takımdaki 14 oyuncuyu yollayıp 14 yeni oyuncu aldıklarını ifade eden Özdilek, bu oyuncuların takıma çabuk uyumunun önemli olduğunu ve bunu başardıklarını, ancak Antalyaspor'un maçlarına seyirci gelmediğini, son maçta Biletix'ten tek bilet satılmadığını belirtti. Özdilek, Antalyaspor'un rakiplerine gittiğinde deplasman duygusunu yaşadıklarını, ama rakiplerin Antalya'ya geldiklerinde deplasman duygusu yaşamadıklarını, seyircilerinin de Antalya'ya geldiğini vurguladı.

Özdilek, takımın tesis ve stat ile ilgili sorunları olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: “Antalyaspor'un tesislere ihtiyacı var, stat problemi ise devam ediyor. Alt yapıya tesis yetersizliği nedeniyle yeterince ilgi gösteremiyoruz. Tesisleşme adına somut adımlar atılmıyor. Vermeden bir şey alamazsınız. Alt yapıya sahip çıkmak için tesisleşme gerekli. Biz ise şu anda sadece A takımını ayakta tutmaya çalışıyoruz.

Antalya bir dünya kenti, aynı zamanda bir futbol kenti. Devre arasında 1500'e yakın takım kamp için Antalya'ya geliyor, ama Antalya'da iyi bir stat yok. Bu acı bir durum. Bir çok şehirde ikinci stat yapılırken dünya kenti Antalya'ya stat yapılmaması üzücü. Antalya bugün stat sorununu konuşmamalıydı. Antalya'da stat sorunu 10 yıl önce bitmeliydi. Antalyaspor, tesislerine kavuşmalıydı. O zaman Antalyaspor'dan başarı beklenebilir. Antalya'da yaşayanlar MedicalPark Antalyaspor'a ciddi anlamda katkı sağlamıyorlar. Tanıtımda en önemli araç futboldur. Antalya; havası, olanakları ile cazip bir yer. Her futbolcu buraya gelmek istiyor. Stat problemi mutlaka halledilmeli.”
“100 milyon bütçeli takımlara karşı 20 milyonluk bütçe ile mücadele veriyoruz” diyen Özdilek, MedicalPark Antalyaspor'da üç yıllık süre içinde hedeflerinin bir çoğunu gerçekleştirdiklerini, iki yıllık süre içinde de öncelikle Antalyaspor'un tesis ve stada kavuşması için çalışma yapacaklarını dile getirdi. Özdilek, Antalyaspor'un bugüne kadar, bonservisi elinde oynayan sporcuları transfer ettiğini, artık takımın eskiye nazaran maddi açıdan daha güçlü hale geldiğini, bundan sonra takımlarında oynayan oyuncuları da transfer etmek için çalışacaklarını, ancak futbolculara istenen bonservis bedellerinin çok yüksek olduğunu bildirdi.

UEFA Kupası'na katılma konusunda görüşlerini de açıklayan Özdilek, “UEFA'ya çıkmak bizi mutlu eder, ama Antalyaspor bu haliyle UEFA'ya hazır değil. Ne tesislerimiz ne stadımız ne de gücümüzle UEFA'ya hazır değiliz. Bu eksikliklerin tamamlanmasının ardından UEFA'ya hazır hale geleceğiz” dedi.

KONSİAD Başkanı eski hakem İlhami Kaplan da gözlemci olarak gittikleri şehirlerin takımlarının 14 bin seyirciye oynadıklarını, ancak Antalyaspor'un Galatasaray maçına bile 4 bin seyircinin geldiğini söyledi. Kaplan, stat probleminin de bunda etkili olduğunu ifade ederek, Antalyaspor'un bir stada mutlaka kavuşturulması gerektiğini söyledi.
Kaplan, daha sonra Özdilek'e günün anısına bir plaket verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!