UEFA'nın kararına ilk yorumlar

Güncelleme Tarihi:

UEFAnın kararına ilk yorumlar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2012 13:26

UEFA'nın Beşiktaş'a verdiği bir yıl Avrupa kupalarından men etme kararına ilk yorumlar gelmeye başladı.

Haberin Devamı

İşte UEFA'nın kararıyla ilgili ilk yorumlar;

Yalçın DOĞAN (Hürriyet Gazetesi Yazarı) : Beşiktaş'ın aldığı bu 1 yıllık ceza geçmişteki yönetimleri özellikle Demirören yönetiminin Beşiktaş'a armağınıdır. Kötü yönetimle Beşiktaş'ın ne kadar yönetildiğinin UEFA 'nın bu kararıyla kanıtlandı. Ancak sorun Beşiktaş ile kalmayabilir. Türk futbolunda kulüpler dernek niteliği taşıyor. Oysa UEFA kurallarında şirket-piyasa koşullarına göre davranan rekabetçi firmalar olmak durumundalar. Zannediyorum çok az spor kulübü şirket statüsündedir. Onun için aynı tehlike başka kulüpleri de bekliyor.

ERDOĞAN TOPRAK: "UEFA KRİTERLERİ KARŞILANMAZSA..."

Yalçın BAYER  (Hürriyet Gazetesi Yazarı):  Beşiktaş'ın bu hale düşmesinin nedeni Yıldırım Demirören'in BJK Başkanlığındaki beceriksizliğine mi yoksa Fenerbahçe ve Galatasaray'ın ekonomik yönden aşırı güçlenmesine mi bağlanmalıdır? Aslında her ikisi de... Spor ekonomisi bir başka noktaya çekiliyor.

Özellikle bir grup işadamının kucağına verilen Kasımpaşa'dan sonra futbol sektöründe  yeni bir şekillenmenin ortaya çıkması dikkat çekicidir. UEFA'ya katılamaması Beşiktaş'a için büyük kayıptır. "ÇARŞI" grubu yeni tablo karşısına yeni çözümler bulmalıdır; bu işi yönetimin beceremeyeceği anlaşılıyor. Koskoca Beşiktaş,  'siyasete' kurban edilemez; edilmemelidir.

İlker YASİN (Doğan Yayın Grubu Spor Müdürü) : Bu ceza beklenen bir sonuç. Sadece Beşiktaş'la ilgili değil, bütün kulüpler bu tehlikenin eşiğinde. Gaziantep de bu sıkıntıyı yaşadı zaten. Türkiye'deki futbol kulüpleri çok kötü yönetiliyor. UEFA 'nın 2014 mali kriterlerine uymayan, gelir gider dengesini kuramayan kulüplerin artık ne Avrupa'da ne de ligde yeri olacak.

Kanat ATKAYA (Hürriyet Gazetesi Yazarı): Elbette Beşiktaş camiası ve Türk futbolu için çok üzücü bir haber.Bunu bir uyarı olarak görmesi gerekiyor bütün kulüplerin. Umarım Beşiktaş en kısa zamanda bu zorlukları atlatır ve Türk futbolu da bu ağır cezadan gereken dersleri çıkaracak aklı üretir.

Hakan ÜNSAL (Hürriyet Gazetesi Yazarı) :
UEFA’nın Beşiktaş’a verdiği bu ceza sadece bir işaret. Beşiktaş’ın geleceği açısından kötü bir şey. Ama bu ceza diğer takımlara da  örnek olmalı. Çünkü UEFA diğer takımlara da ceza verecek gibi gözüküyor. Kısacası UEFA ceza vermeye başladı.

Haberin Devamı

Bilgin GÖKBERK (Hürriyet Gazetesi Yazarı):

Haberin Devamı

BJK’nin futbolu’nu UEFA’nın kucağına oturtan’ı,Türk Futbolu’nun  başına oturtursak...
Türk Futbolu’nu da onun kucağına oturtursak...
***
Heran popo  üstü oturabiliriz.
Normal.
***
Dakka bir gol bir...
BJK.
***
En acaipi’de,BJK’nın “bizim haklarımızı koru”diye TFF ‘ye başvurması olur.

Tam Aziz Nesin’lik olur.

NEVZAT ŞAHİN (Kardemir Karabükspor Başkanı): "Beşiktaş'ın Avrupa kupalarına katılamaması, hem Beşiktaş camiası, hem de Türk futbolu açısından iyi olmadı. UEFA'nın Beşiktaş'ı Avrupa kupalarından 1 yıl men etmesini üzüntüyle karşıladık. Ama futbolun içersinde bu tür olaylar var. Bu tür sıkıntılara girmemek içinde gerekli planlamaların, tedbirlerin zamanında alınması ve yapılması gerekiyor. Keşke planlamalar zamanında doğru yapılsaydı. Beşiktaş camiası büyük, köklü bir kulüptür ve bunun altından kalkacaktır."

Haberin Devamı

HASAN AKINCIOĞLU (Medical Park Antalyaspor Başkanı): "UEFA'nın Beşiktaş aleyhine verdiği ceza, son derece üzdü. Karar, Türk futbolu adına da üzüntü yarattı. Beşiktaş gibi önemli bir kulübün böyle bir cezaya çarptırılması elbette hoş değil. Bu ve buna benzer kararın, bir daha yaşanmamasını diliyorum."

ALİ KAHRAMANLI (Mersin İdmanyurdu Başkanı): "Bu ceza, çok üzücü bir durum. UEFA'nın biraz esnek davranması gerekiyordu. Bütün kulüplerin borçları var. Beşiktaş Kulübü, buna itiraz edecektir. İnşallah bu meseleyi çözerler. Buna inanıyorum."

NEDİM TÜRKMEN (Orduspor Başkanı): "UEFA tarafından Beşiktaş'a verilen cezayla ilgili yorum yapmak istemiyorum. Yorum yapmamızda zaten şık olmaz."

Yılmaz VURAL (Teknik Direktör) : Ülkemizde mali kriterlere uyan çok az kulübümüz var. Çünkü biz takımlarımızı dernekler statüsünde yönetemiyoruz. Bakın bütün kulüplere; hepsinin gelir gider tablosu çok kötü. Türkiye’de bu işe bakan kurum kimse kulüpleri uyarmıyor. Bence TFF derhal acil bir şekilde kulüplerin şikâyetlerine bakılmaksızın uyarması gerekiyor. Bu disiplini nasıl oluşturacağız? Devlet kulüplere çok toleranslı davranıyor. Ve bu aksaklık düzelemiyor. Avrupa’da yerler altında olan prestijimiz daha da kötü oldu. Hem futbolsever olarak hem de futbol adamı olarak bu cezaya üzüldüm. Türkiye’nin ilk kurulmuş kulübü Beşiktaş ve verilen ceza da üzücü. Umarım ceza CAS’tan döner. Dönmese bile umarım kulüplerimiz bu yanlıştan döner.

Haberin Devamı

Rıza ÇALIMBAY (Teknik Direktör) : Türk futbolu adına çok üzücü bir karar. Bir teknik direktör olarak bu cezaya üzüldüm. Bu cezayı sadece Beşiktaş’a verilen ceza gibi düşünmeyelim. Aslında bu ceza diğer kulüplere uyarı niteliğinde.

Levent ERDOĞAN (Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi) : UEFA, bizim iyi niyetli olarak yönetime geldiğimiz, bir daha bu tip hadiselerin meydana gelmesine sebebiyet vermeyeceğimiz konusunda başkan ve arkadaşlarımızın ilk duruşmadaki beyanlarının samimiyetine inanarak bir erteleme uygulamıştı. Ancak UEFA müfettişi tarafından bu karara itiraz edilmesi üzerine, UEFA vermiş olduğu karardan dönmüştür. UEFA'nın bu karardan dönmüş olmasına bir anlam veremedik. Çünkü tüm deliller UEFA dosyasında mevcuttu. Buna itiraz eden müfettiş, yeni bir olayın belgesini sunmuş değildir, bu bakımdan hukuki haklarımızı kullanarak CAS'a başvuracağız. İlk karara dönüleceğini düşünüyorum. Biz göreve geldikten sonra ödemelerimizi düzenli bir şekilde yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz.

Metin KEÇELİ (Eski Beşiktaş Yöneticisi) : Açıkçası gayrimenkul konumuna baktığınız zaman Beşiktaş'ın borcun altından rahatlıkla kalkacak bir durumda olduğunu UEFA'nın görmesi lazımdı. Fakat görünüyor ki son derece kararlı gitmişler. Bu durumdan ders çıkarmamız gerekiyor. Camia şimdi daha fazla kenetlenmeli

Haberin Devamı

Ali Rıza DİZDAR (Beşiktaş Divan Kurulu ve Genel Kurul Üyesi): Hesabını kitabını bilmeden yaptığın harcama başına böyle felaketler açar. Bu durumdan vazife çıkarmak gerekiyor. Çok üzgünüm. Ama üzüntüm Beşiktaş'ın cezasını ortadan kaldıracak nitelikte değil. Bu durumda Fikret Orman'ın hiçbir suçu yoktur. Aksine ceza almamak için son derece mükemmel bir çalışma örneği sergilemişlerdir. CAS'a müracaat edilse bile oradan da cezanın affedilmesi konusunda bir karar çıkacağını zannetmiyorum.

Ahmet Nur ÇEBİ (Beşiktaş İkinci Başkanı): "Biz yeni sezon için UEFA Avrupa Ligi'nde yer almak adına yapmamız gerekenleri yaptık. Ancak geçen sezon bizden önceki yönetimin UEFA'ya sunduğu belgelerde hatalar olduğu ortaya çıktı. Sonuç olarak 1 yıl ceza aldık. Üzgünüz. Ancak bizim oyuncu transfer ve teknik adam seçimimizde UEFA'dan aldığımız cezanın etkisi olmayacak. Biz planlarımız nasıl yaptıysak öyle devam edeceğiz"

Tamer KIRAN (Beşiktaş Futbol Komitesi Başkanı): "Hakkımızı sonuna kadar savunmak için hukuki anlamdaki son noktaya kadar gideceğiz. Sayın Başkan ile yaptığım konuşmada cezanın ortadan kalkmasının zor olduğu izlenimine kapıldım. Trafikte kırmızı ışıkta geçtiğiniz zaman cezayı yersiniz. Bir daha geçmeyeceğim deseniz de cezayı yersiniz. Bu durumun bir daha tekrar etmemesi için elimizden geleni yapacağız. Ancak cezayı aldık."

Ömer Çelik: (Gaziantepspor Kulübü Başkanvekili): "Cezanın kaldırılması için itirazlarımızı yapacağız. Verilen ceza gözden geçirildiğinde otomatik olarak kaldırılacaktır."

Gaziantepspor Başkan Vekili Ömer Çelik,  Avrupa kupalarından 1 yıl men edilmelerine gerekçe gösterilen ödemeleri, Nisan  ayında yaptıklarını bildirdi.

Çelik, cezanın diğer futbol kulüplerine  yapılması gereken ödemeler nedeniyle verildiğini, ancak kendilerinin bu parayı 5  Nisan'da ilgili kulüplere  aktardıklarını belirtti.

Bonservis bedellerinin tamamının ödendiğini ifade eden Ömer Çelik, “UEFA  nezdinde  diğer futbol kulüplerine 5 milyon 115 bin TL ödedik” dedi.

İŞTE TWITTER'DAKİ İLK TEPKİLER

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!