UEFA'dan Fenerbahçe ve Trabzonspor'a kısıtlama

Güncelleme Tarihi:

UEFAdan Fenerbahçe ve Trabzonspora kısıtlama
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2016 09:10

Avrupa futbolunun patronu UEFA, mali tablolarını düzeltmelerini istediği Fenerbahçe ve Trabzonspor ile anlaştı. İki kulübün kadrolarına ‘22 kişi’ sınırlaması getirildi.

Haberin Devamı

UEFA Kulüp Finansal Kontrol Komitesi, Fenerbahçe ve Trabzonspor ile yapılandırma anlaşmasına vardı. Buna göre kulüplerine finansal fair play kriterlerine uymadığı gerekçesiyle kadro kısıtlaması ve para cezası verildi. 

UEFA’dan yapılan açıklamada, Finansal Kontrol Komitesi’nin, Fenerbahçe’nin 7,5, Trabzonspor’un ise 2 milyon Euro’luk UEFA katılım gelirlerine tedbir koyduğu bildirildi. Fenerbahçe’ye verilen cezanın 2 milyon Euro’luk kısmının bu sezondan başlayarak, doğrudan kesileceği, kalan 5,5 milyon Euro’nun ise kriterlerin yerine gelmesi durumunda alınmayabileceği aktarıldı.

KADRO KISITLAMASI
Komitenin ayrıca, iki kulübün Avrupa kupaları kadrolarına kayıt ettireceği oyuncu sayısına kısıtlama getirdiği, Fenerbahçe ve Trabzonspor’un kadroya 2016-2017 sezonu için 22’şer, 2017-2018 sezonu için 23’er futbolcu kaydetmesine izin verdiği aktarıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!