UEFA'da final sürpriz olmaz

Güncelleme Tarihi:

UEFAda final sürpriz olmaz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2007 00:00

Sakatlıktan yeni yeni kurtulan Ayhan Akman, "Ligin ilk yarısında yaşadığımız talihsizliklerin tümünü birden, ikinci yarıda yeniden yaşayamayacağımız düşünülürse, ligin geriye kalan bölümünde daha da iyi performans göstereceğimiz muhakkak" dedi.

Sakatlığı nedeniyle uzun süredir takımından ayrı kalan milli oyuncu, kulübün resmi internet sitesinde yer alan röportajında, sezonun ilk yarısını ve ikinci yarısındaki hedefleri değerlendirdi.

Uzun bir süre lider götürdükleri ligde takdir edilmesi gereken bir başarı gösterdiklerini, devre boyunca liderlikten ancak bir iki hafta uzaklaştıklarını anlatan Ayhan, "O haftalardan biri de ilk devrenin son haftasına denk geldi. Liderle aramızdaki puan farkı bir ve bu asla önemsenmemesi gereken bir fark. Şu anda lig sanki yeniden başlıyor gibi düşünmeliyiz" dedi.

Sakatlar ve cezalar

İlk devrede çok sakatlık yaşadıklarını, aynı anda birçok arkadaşının birden uzun süreli sakatlıklar yaşadığını hatırlatan Ayhan, "Gerek kulüp olarak, gerekse bireysel olarak cezalar aldık ve çektik. Ama ben iyi performans gösterdiğimizi düşünüyorum" diye konuştu. Ayhan Akman, şöyle devam etti: "İkinci yarıda ilk yarıda yaşadığımız talihsizliklerin tümünü birden yeniden yaşayamayacağımız düşünülürse, ligin geriye kalan bölümünde daha da iyi performans göstereceğimiz muhakkak. Olumsuzlukları ligin ikinci yarısının başlamasıyla birlikte geride bırakarak, tam güçle işe koyulmamız şart."

Ruh halim başka oluyor

Bir yandan Süper Lig ve Fortis Türkiye Kupası’nı da düşünmek zorunda oldukları bir dönemde, UEFA Kupası’nda Bayer 04 Leverkusen ve onun ilerisinde Zürih-Hamburg galibi eşleşmelerini "çok iyi" olarak değerlendiren Ayhan, "Bizim bu noktadan inisiyatifi elimize alıp götürmemiz lazım artık. Hedeflediğimiz gibi bu turları geçmemiz gerek. UEFA Kupası’nda final bizim için sürpriz olmamalı" dedi. Sakatlığı hakkında da bilgi veren Ayhani, şunları ifade etti: "Şu sıra takıma dönmeye yönelik olarak tam gün mesai yapıyorum. Sabah saatlerinde kulübe geliyorum, sonra çift antrenman, çift seans terapi ve arada beslenme ve uyku ile ligin ikinci yarısına kendimi hazırlamaya çalışıyorum. Takımdan uzak kaldığım bu dönemde maçlarımızı seyredemiyorum bile. Açıkça söylemek gerekirse kötü oluyorum. Ruh halim dayanamıyor. Ali Sami Yen’de oynadığımız maçlarda stada geliyorum, tribünde izliyorum ama deplasman maçlarında evdeysem kumanda elimdeyse bu sıkıntıya dayanamayıp zapladığım, sonra maça geri döndüğüm oluyor. Evde maç izlerken ne yiyebiliyorum ne içebiliyorum, evde odalar arasında dolaşıp duruyorum maçımızın yayını boyunca.

Tarif edilemez

Oynayamamam, sakatlık döneminden geçiyor olmam önemli ama ben kendimi bir taraftardan çok farklı görüyorum. Benimki daha çok sahada ya da takım arkadaşlarımın yanında olamamanın, verdiğimiz büyük mücadelenin aktif bir parçası olamamanın verdiği, tarif edilmez bir sıkıntı."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!