UEFA Kupası'ndaki rakiplerden ikisi kolay, ikisi zor

Güncelleme Tarihi:

UEFA Kupasındaki rakiplerden ikisi kolay, ikisi zor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2006 14:38

UEFA Kupası'ndaki 4 temsilcimizin 1. turdaki rakipleri belli oldu. Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda elenen Fenerbahçe, Danimarka'nın Randers FC takımıyla eşleşirken, kura çekimine doğrudan katılan Beşiktaş, Bulgaristan'ın CSKA Sofya takımıyla eşleşti.

Haberin Devamı

UEFA Kupası 2. ön eleme turunda dün yapılan rövanş maçlarında rakiplerini yenerek kura çekimine katılan takımlardan Kayserispor, Hollanda'nın AZ Alkmaar, Trabzonspor ise İspanya'nın Ossasuna takımıyla karşılaşacak.

Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor, ilk maçlarını sahalarında, Kayserispor ise deplasmanda yapacak.

UEFA Kupası'nda 1. tur maçları 14 Eylül Perşembe ve 28 Eylül Perşembe günleri oynanacak.

Kura çekimi sonucunda diğer eşleşmeler şöyle oluştu:
     FC Chornomorets Odessa (Ukrayna)-Hapoel Tel Aviv (İsrail)
     Braga (Portekiz)-Chievo (İtalya)
     Levadia (Estonya)-Newcastle Unıted (İngiltere)
     Molde (Norveç)-Glasgow Rangers (İskoçya)
     Standard Liege (Belçika)-Celta Vigo (İspanya)
     Maccabi Haifa (İsrail)-Litex Lovech (Bulgaristan)
     Derry (İrlanda)-Paris Saint-Germain (Fransa)
     Hertha Berlin (Almanya)-OB Odense (Danimarka)
     Legia Varşova (Polonya)-Austria Wein (Avusturya)
     Panathinaikos (Yunanistan)-FC Metalurh Zaporizhya (Ukrayna)
     Lokomotiv Moskova (Rusya)-Zulte-Waregem (Belçika)
     Sparta Prag (Çek Cumhuriyeti)-Hearts (İskoçya)
     Red Bull Salzburg (Avustrya)-Blackburn Rowers (İngiltere)
     Schalke 04 (Almanya)-Nancy (Fransa)
     Ethnikos Achnas (Kıbrıs Rum Kesimi)-Lens (Fransa)
     Slovan Liberec (Çek Cumhuriyeti)-Kızılyıldız (Sırbistan) 
     Rubin Kazan (Rusya)-Parma (İtalya)
     Brondby (Danimarka)-Eintracht Frankfurt (Almanya)
     Atromitos (Yunanistan)-Sevilla (İspanya)
     Vitoria (Portekiz)-SC Heerenveen (Hollanda)
     Olympique Marsilya (Fransa)-Mlada Boleslav (Çek Cumhuriyeti)
     Atvidaberg (İsveç)-Grasshoppers (İsviçre)
     Rapid Bükreş (Romanya)-Nacional Bükreş (Portekiz)
     FC Basel (İsviçre)-Rabotnicki (Makedonya)
     West Ham (İngiltere)-Palermo (İtalya)
     Feyenoord (Hollanda)-Lokomotiv Sofya (Bulgaristan)
     Ruzomberok (Slovakya)-FC Brugge (Belçika)
     FC Sion (İsviçre)-Bayer Leverkusen (Almanya)
     FK Partizan (Sırbistan)-FC Groningen (Hollanda)
     Skoda Xanthi (Yunanistan)-Dinamo Bükreş (Romanya)
     Slavia Prag (Çek Cumhuriyeti)-Tottenham (İngiltere)
     IK Start (Norveç)-Ajax (Hollanda)
     Artmedia Bratislava (Slovakya)-Espanyol (İspanya)
     Wisla Krakow (Polonya)-Iraklis (Yunanistan)
     Livorno (İtalya)-Pasching (Avusturya)
     Dinamo Zagreb (Hırvatistan)-Auxerre (Fransa)

BEŞİKTAŞ TURDAN EMİN

  CSKA SOFYA'NIN 10 YABANCISI VAR
Bulgaristan'ın CSKA Sofya takımı, Avrupa kupalarına 47 kez katılırken, 186 maçta 78 galibiyet, 34 beraberlik ve 74 yenilgi aldı. Avrupa kupalarında büyük tecrübeye sahip olan Bulgar ekibi, bugüne dek kupalarda 288 gol attı, kalesinde ise 259 gördü.

Bulgar Liginde bu sezon yaptığı ilk 3 maçı kazanan CSKA Sofya, 9 puan toplayıp, averajla liderlik koltuğuna oturdu. CSKA Sofya, geçtiğimiz sezon ise ligi ikinci sırada tamamladı.

Bulgaristan'ın köklü takımlarından olan CSKA Sofya, kendi liginde ise 30 kez şampiyonluğa ulaştı.

Teknik direktörlüğünü 49 yaşındaki Bulgar Plamen Markov'un yaptığı CSKA Sofya'nın kadrosunda 10 yabancı oyuncu bulunuyor.

Kaleciler: Oliver Kovacevic (Sırbistan), Ilko Pirgov, Ivaylo Petrov
Defans: Tiago Silva (Brezilya), Kiril Kotev, Valentin Iliev, Francisco Xavier Martos Eshpigares (İspanya), Aleksandar Branekov, Yordan Todorov, Aleksandar Tounchev, Ivan Ivanov, Robert Petrov (Makedonya), Slavko Matic
Orta Saha: Georgi Iliev, Yordan Yurukov, Sergej Jakirovic (Bosna Hersek), Eugen Trica (Romanya), Daniel Georgiev, Florentin Petre (Romanya)
Forvet: Stoyko Sakaliev, Miroslav Manolov, Guillaume Dah Zadi (Fildişi Sahilleri), Velizar Dimitrov, Jose Emilio Furtado (Portekiz), Aleksandru Picurka (Romanya)



UEFA Kupası 1. Turunda Bulgaristan'ın CSKA Sofya takımıyla eşleşen Beşiktaş'ta, futbolcular, gruplara kalacaklarına inanıyor. Defans oyuncusu Mustafa Doğan, "Hem futbolcular hem de kulüp bazında CSKA'ya üstünlüğümüz olduğunu düşünüyorum" dedi.

Siyah-beyazlı kulübün resmi internet sitesine açıklamada bulunan Mustafa Doğan, CSKA Sofya'nın Bulgaristan'ın köklü takımlarından biri olduğunu belirterek, "Kesinlikle turu geçeceğimize inanıyorum. Hem futbolcular açısından, hem de kulüp bazında üstünlüğümüz olduğunu düşünüyorum. İlk maç İstanbul'da ve buradaki maçımızda iyi bir skor avantajı yakalayarak deplasmana avantajlı gideriz" dedi.

Forvet oyuncusu Gökhan Güleç ise kulüp olarak UEFA Kupası'ndaki hedeflerinin belli olduğunu ifade ederek, "İki sene Beşiktaş'ın kötü sezon yaşaması nedeniyle bu sezon UEFA Kupası'nda taraftarlarımıza iyi bir heyecan yaratmamız gerekiyor. İnşallah biz de bu heyecanı yaşatacağız. CSKA Sofya, daha önce Türk takımlarıyla karşılaşmış bir ekip. En iyi şekilde mücadele edip gruplara kalmak istiyoruz" diye konuştu.
 
'HEDEF KUPAYI KALDIRMAK'

Haberin Devamı

  VİZE DANİMARKA KUPASI'NDAN
Randers'ın Avrupa kupalarında fazla tecrübesi yok. Avrupa'da oynadığı 16 maçta 6 galibiyet, 3 beraberlik ve 7 mağlubiyet alan Randers, attığı 22 gole karşılık kalesinde 20 gol gördü. 12 takımlı Danimarka Süper Ligi'nde 5. haftanın ardından 5 puanla 9. sırada bulunan Randers, 1. tura, 2 ön eleme turu oynayarak geldi.

Geçen sezon ülkesinde Süper Lig'in altındaki ligde mücadele eden Randers, Danimarka Kupası'nı aldığı için UEFA'ya katılma hakkı kazandı.

Teknik direktörlüğünü bir dönem Trabzonspor forması giymiş Lars Olsen'in yaptığı Randers, maçlarını 18 bin kişilik Randers Stadı'nda oynuyor. Bir dönem Trabzonspor'da da forma giyen Bulgar futbolcu Todor Yanchev, Danimarka ekibini kadrosunda bulunuyor.

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, “İyi bir kura çektiğimizi düşünüyorum. İnşallah sonuna kadar gideceğiz” dedi. Mosturoğlu, Kadıköy'de yapacakları ilk maçta avantajlı bir skor alarak deplasmandaki karşılaşmanın ardından 2. turdaki gruplara kalacaklarını düşündüğünü ifade etti.

Haberin Devamı

Kulübün televizyonu FBTV'de yaptığı değerlendirmede, “Hedefimiz kupayı kaldırmak” diyen sarı-lacivertli yönetici, “Hedefimiz inşallah bu maçtan başlayarak taraftarın arzuladığı büyük başarılara ulaşmak. UEFA Kupası uzun bir maraton inşallah son maça kadar bu yarışın içinde kalacağız” diye konuştu.

Kura çekimine girdikleri grubun en korkulan ekiplerinden birisi olduklarını dile getiren Şekip Mosturoğlu, “Bu gurur verici ama gönül isterdi ki Şampiyonlar Ligi'nde olalım. Hedefimiz UEFA Kupası'nı kaldırmak. Bu turdan itibaren inşallah büyük başarılar Fenerbahçe'yi bekliyor” dedi.


'HER TAKIMI ALT EDERİZ'

  OSSASUNA LA LİGA'YI 4. SIRADA BİTİRDİ
Geçen sezon La Liga'yı 4. bitiren Ossasuna, ligdeki en iyi derecesini elde etti. Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda Almanya'nın Hamburg takımıyla sahasında 1-1 berabere kalan İspanyol ekibi, deplasmanda golsüz berabere kalınca Şampiyonlar Ligi'ne girme hakkı elde edemedi ve UEFA

Kupası'na katıldı. Maçlarını 19 bin 800 kişilik Reyno De Navarra Stadı'nda oynayan Ossasuna'nın teknik direktörlüğünü İspanyol Jose Angel Ziganda yapıyor. Kadrosunda İranlı Javad, Fransız Ludovic Delporte, Sırp Savo Miloseviç, Kamerunlu Pierre Webo, Arjantinli Bernardo Romeo ve Panamalı kaleci Penedo olmak üzere 6 yabancı oyuncu yer alıyor. Osasuna, ilk kez bir Türk takımıyla eşleşti.
İspanyol takımının kadrosunda şu futbolcular yer alıyor:
Kaleciler: Elia, Ricardo, Penedo
Defans: Izquierdo, Monreal, Flano, Cuellar, Cruchaga, Flano, Corrales,
Orta alan: Raul Garcia, Punal, Valdo, Josetxo, David Lopez, Juanlu, Hector Font, Munoz, Delporte, Nekounam
Forvet: Romeo, Miloseviç, Webo, Soldado, İvan Rosada

UEFA Kupası 1. Turunda İspanya'nın Ossasuna takımıyla eşleşen Trabzonspor'da, ikinci başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, bordo-mavililerin geçmişinde Osasuna’dan daha büyük takımları dize getirdiğini belirterek, "Mazimizdeki gibi mücadele edersek her takımı rahatlıkla alt edebiliriz." dedi.

İbrahim Hacıosmanoğlu, tarihlerinin başarılarla dolu olduğunu belirterek, "Öncelikli olarak maçın centilmence doslut kardeşlik duyguları içinde geçmesini temenni ediyorum. Trabzonspor geçmişinde Osasuna’ dan çok daha büyük takımları dize getirmiştir. Ancak şu an bir takım sorunlar yaşıyoruz. Teknik heyet ve futbolcular, tam olarak kaynaşarak takım olamadı. Bu nedenle bir mahalle takımı olan Apoel karşısında ecel terleri döktük. Yoksa onlar bize rakip bile olamazdı. Ancak bu sorunlar aşılır. Mazimizdeki gibi mücadele edersek Trabzonspor her takımı rahatlıkla alt edebilir." diye konuştu.

Başkan Yardımcısı Cemal Sağlam ise, geçmişte Barcelona, Lyon, Liverpool ve Aston Villa'yı yendiklerini hatırlatarak, "Trabzonspor'da şu anda yaşanan sorunlar kimseyi yanıltmasın. Ancak rakibimizin de güçlü olduğunu biliyoruz. İspanya takımlarının çoğu oldukça iyi. Ancak biz zoru severiz. Ossasuna'yı devireceğimize inanıyorum." dedi.


'ALKMAAR'I GÖZÜMÜZDE BÜYÜTMÜYORUZ'

  ALKMAAR GEÇEN YIL YARI FİNAL OYNADI
UEFA Kupası 1. turunda Kayserispor'un eşleştiği Hollanda'nın AZ Alkmaar takımı, geçen yıl UEFA Kupası'nda yarı finale kadar çıktı. AZ Alkmaar, Hollanda'nın son zamanlarda başarılı sonuçlar alan takımları arasında yer alıyor. 1967 yılında kurulan kulüp, maçlarını Alkmaar'daki 17 bin 23 kişilik DSB Stadında oynuyor.

Teknik direktörlüğünü Luis Van Gaal'ın yaptığı takım, geçen sezon Hollanda Ligi'ni ikinci sırada bitirdi. 6 lig şampiyonluğu yaşayan kırmızı-beyazlılar, 1981 yılındaki UEFA Kupası'nda ikinci olurken, geçen yıl aynı kupada yarı finale kadar yükselme başarısı gösterdi.

AZ Alkmaar'ın 7 futbolcusu, Almanya 2006 Dünya Kupası'nda Hollanda milli takımına çağrılmıştı. Kayserispor, AZ Alkmaar ile ilk maçını 14 Eylül'de Hollanda'da, rövanşı 28 Eylülde Kayseri'de oynayacak.

AZ Alkmaar'ın son 10 yıl içinde ligi her sezon ilk 5 içinde bitirdiğini ve milli takıma da 6-7 oyuncu verdiğini ifade eden Kayserispor Asbaşkanı Şaban Miraboğlu, “AZ Alkmaar iyi bir takım, ama fazla da gözümüzde büyütmememiz gerekiyor. Artık, kolay takım da yok. İlk maçın deplasmanda olması bizim için avantaj. Futbolcular, teknik heyet ve yönetim, tek yürek olmuş durumda. Çok güzel bir birliktelik var. Bu güç bizi buralara getirdi. İnşallah AZ Alkmaar'ı da geçerek yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Kayserispor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam da AZ Alkmaar'ın güçlü bir takım olduğunu belirtti.
Turu geçmek için ellerinden geleni yapacaklarını kaydeden Sağlam, ”Rakibimizi küçümsememiz mümkün değil. Kaliteli bir takım ile eşleştiğimizi düşünüyorum, ama biz de takım olarak kaliteliyiz ve iyiyiz. Hep beraber hedefe kilitlendik. Rakibimizi eleyeceğimize yürekten inanıyoruz” dedi.

İlk maçın deplasmanda olmasının kendileri için avantaj olduğunu dile getiren Sağlam, şöyle devam etti:
“Orada alacağımız iyi bir sonuç bizi rahatlatacak. Hollanda'dan döneceğimiz avantajlı skorla kendi sahamızda oynayacağımız maçta rakibimizi rahatlıkla geçeceğimizi düşünüyorum. Ayrıca, UEFA Kupası'ndaki diğer takımlarımıza da başarılar diliyorum. Fenerbahçe daha rahat bir takımla futbol oynayacak. Beşiktaş da öyle. Trabzonspor'un rakibinin biraz daha etkili bir takım olduğunu biliyoruz.”




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!