UEFA kupasın’daki rakiplerimizi tanıyalım

Güncelleme Tarihi:

UEFA kupasın’daki rakiplerimizi tanıyalım
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2002 03:15

Lorient'in tadı yok

DENİZLİSPOR'un rakibi Lorient, Fransa'da zor günler geçiriyor. Geçen sezon ilk kez Fransa Kupası'nı kazanmasına rağmen 31 puanla ligde sonuncu olarak 2. Lig'e düştü. Halen devan Fransa 2. Ligi'nde 4. hafta sonunda 7 puanla 6. sırada yer alıyor. Lorient'in teknik direktörlüğünü 40 yaşındaki Yvon Pouliquen yapıyor.

AIK kolay lokma

İSVEÇ temsilcisi bugüne kadar 14 kez katıldığı Avrupa Kupaları'nda büyük bir başarı elde edemedi.

1891 yılında kurulan İsveç'in köklü kulübü AIK Solna, bugüne kadar katıldığı Avrupa Kupaları'nda büyük bir başarı elde edemedi. 2 kez Şampiyon Kulüpler, 5 kez Kupa Galipleri, 7 kez de UEFA kupası'na katıldı. Ancak büyük bir başarı elde edemedi. En son 1998'de olmak üzere 10 kez İsveç Lig, 7 kez de İsveç Kupası şampiyonluğu kazandı.

Çek teknik direktör Dusan Uhrin'in çalıştırdığı AIK'in kadrosundaki yabancı futbolcular, Bosnalı Navakoviç, Avustralyalı Casserly, Ukraynalı Jevtushenko ve Lübnanlı Touma. İsveç Milli Takımı'nda da oynayan Andreas Andersson en büyük gol silahı. Andersson 17. hafta sonunda bu sezon 7 gole imza attı.

Hoch, Navakoviç, orta sahadaki tecrübeli ismi Lager diğer dikkat edilmesi gereken futbolcuları. Lucic defansın kilit isimlerinden. Geçen sezonu ligde 3. sırada tamamlayan AIK, bu sezon 17. hafta sonunda 20 puanla 9. sırada yer alıyor. Maçlarını 37.000 kişilik Rasunda Stadı'nda oynuyor.

Elemeyi geçti

İsveç'in AIK Solna takımı UEFA Kupası'nda eleme turu oynadı. İsveç temsilcisi eleme turunda İzlanda'nın IBV Vestmannaeyjar takımı ile karşılaştı. Rakibini iki maçta da 2-0 ve 3-1'lik skorlarla rahat yenerek 1. tura geçti.

Alaves güçlendi

1923 yılında kurulan Alaves, ilk kez Avrupa Kupaları'na katıldığı 2000-01 sezonunda UEFA Kupası'nda final çıktı. Liverpool'a penaltılarla yenilip kupayı kaçırdı. Maçlarını 19.000 kişilik Mendizorroza Stadı'nda oyanayan Alaves'in teknik direktörlüğünü Mane yapıyor. Kadrosunu Barcelona'dan aldığı Dutruel ve Abelardo ile güçlendirdi. Jordi Cruyff'un da formasını giydiği Alaves geçen sezon UEFA Kupası'nda Gaziantepspor'u elemişti.


Ferencvaroş'da lejyoner çok

KOCAELİSPOR'un UEFA Kupası 1. Turu'ndaki rakibi Ferencvaroş, Macaristan Ligi'nde 27, Macaristan Kupası'nda ise 18 şampiyonluk elde etti. 1975 yılında Kupa Galipleri Kupası'nda final oynadı. Jozsef Garami'nin çalıştırdığı Ferencvaroş, Avrupa kupalarına 29 kez katıldı, 112 maç oynadı, 44 galibiyet, 41 yenilgi aldı. Rumen Cheregi, Yugoslav Vukmir, Szabo, Jovic, Slovak Penksa, Szkukalek, Brezilyalı Almeida, Ukraynalı Kuznyecov kadrosundaki yabancı futbolcuları. UEFA Kupası eleme turunda AEL'i 3-1 ve 2-1'lik skorlarla eledi. 5. hafta sonunda Macaristan Ligi'nde 13 puanla lider.

Sarajevo’ya dikkat

Bosna Hersek Ligi'nde geçen sezon evinde maç kaybetmedi ama Avrupa Kupaları'ndaki karnesi kötü...

Evinde hiç maç kaybetmediği geçen sezon Bosna Hersek Ligi'ni 3. sırada bitirerek UEFA Kupası'na katılma hakkı elde eden FK Sarajevo, şu anda 4. hafta sonunda 7 puanla 4. sırada. Bu sezon ligde attığı 10 golle, en golcü ikinci takım olarak dikkat çekiyor. Avrupa kupalarına bugüne dek 7 kez katılma başarısı gösterdi.

Avrupa kupalarında oynadığı 20 maçın 4'ünde sahadan galip ayrılan Bosna Hersek takımı, 7 beraberlik, 9 yenilgi alırken, 33 gol atıp, kalesinde 39 gol gördü. Maçlarını 37.500 kişilik Kosevo Olimpiyat Stadı'nda oynuyor. Teknik direktörlüğünü Husref Musemic'in yaptığı Sarajevo'nun kadrosunda 1 yugoslav futbolcu bulunuyor.

SİGMA ENGELİNİ AŞTI

Sarajevo, eleme turunda Çek Cumhuriyeti'nden Sigma Olomouc'u safdışı bıraktı. Deplasmandaki ilk maçta 2-1 yenildiği Sigma'yı, evinde Osmanhodziç ve Obuca'nın golleriyle aynı skorla mağlup etti ve penaltılarda rakibini 5-3 yenerek elemeyi başardı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!