UEFA’da birlik ve beraberlik haftası

Güncelleme Tarihi:

UEFA’da birlik ve beraberlik haftası
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2012 01:53

UEFA Avrupa Ligi grup karşılaşmalarında toplam 61 gol atılırken 24 maçtan 12’sinin eşitlikle sonuçlanması ilginç bir istatistik oldu.

Haberin Devamı

1-UEFA Avrupa Ligi’nin grup karşılaşmaları önceki gün oynanan 24 maçla start aldı. Tam 27 yıldır eşleştiği Fransız ekiplerine karşı galibiyet yüzü göremeyen Fenerbahçe, Marsilya ile 2-2 berabere kalarak bu istatistiği yine bozamadı.

2-El gollü maç İsviçre’de
61 golün atıldığı gecede Liverpool, konuk olduğu Young Boys deplasmanından 5-3’lük galibiyetle ayrıldı. Liverpoollu 20 yaşındaki Jonjo Shelvey attığı 2 golle takımına zaferi getiren oyuncu oldu.

3-Şilili hat-trick’le başladı

Napoli’nin 22 yaşındaki Şilili yıldızı Eduardo Vargas, takımının AIK Stockholm’u 4–0 yendiği maçta 3 gol birden hat-trick yaptı. Vargas gecenin hat-trick yapan futbolcusu olarak yıldızlaştı.

4-En farklı galibiyet
Gecenin en farklı galibiyetini alan takım ise İtalyanların güçlü temsilcisi Napoli oldu. Evinde İsveç ekibi AIK Stockholm’u ağırlayan mavi beyazlılar, sahadan 4-0’lık galibiyetle ayrılmayı başardı.

Haberin Devamı

5-Bu dakikalara dikkat
UEFA Avrupa Ligi’nde oynanan maçlarda en fazla gol 46–60 ve 61–75 dakikaları arasında geldi. Her iki zaman aralığında 11’er gol kaydedilirken, 76 ile 90. dakika aralığında ise 10 gol kaydedildi.

6-Maçların yarısı berabere
Gecede oynanan 24 karşılaşmanın 12’si beraberlikle sonuçlandı. Altı maç 0–0, 4 maç Fenerbahçe-Marsilya mücadelesi gibi 2-2’lik skorlarla sona ererken, 2 karşılaşma ise 1–1 berabere sonuçlandı.

7-Leverkusen çok kaçırdı
Bundesliga’nın güçlü temsilcilerinden B.Leverkusen evinde ağırladığı Metalist Kharkiv ile golsüz berabere kalırken, Bellarabi 5 gol girişimiyle gecenin en fazla tehlike yaratan futbolcusu oldu.

8-Gomis sonunda attı
Lyon’un golcüsü Bafetimbi Gomis gecenin isabet konusunda en başarısız futbolcusu oldu. Tam 9 kez kaleyi yoklayan Gomis, bu şutlardan 5’inde isabet sağlayamazken, bir gol atmayı başardı.

9-Ofsayttan çıkamadılar
F.Bahçe’nin grubunda yer alan Kıbrıs Rum temsilcisi AEL Limassol’da forma giyen Vouho, gecenin en fazla ofsayta düşen futbolcusu oldu. Vouho, 0-0 biten mücadelede 3 kez bayrağa takıldı.

10-İlk kırmızı Portekiz’de
UEFA Avrupa Ligi’nde grup maçlarının ilk kırmızı kartını Sporting Lizbon’dan Alexandre Xandao gördü. Üç kırmızı kartın çıktığı gecede Napoli’den Hamsik ve Panathianikos’tan Spiropoulos da atıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!