UEDAŞ’tan 4 kente 5 yılda 1.3 milyar liralık yatırım

Güncelleme Tarihi:

UEDAŞ’tan 4 kente 5 yılda 1.3 milyar liralık yatırım
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2017 13:58

UEDAŞ’tan 4 kente 5 yılda 1.3 milyar liralık yatırım

Haberin Devamı

Hüseyin TÜCCAR-BURSA/(DHA) BURSA ile birlikte Balıkesir, Çanakkale ve Yalova illerinde 3 milyonu aşkın tüketiciye hizmet veren  UEDAŞ'ın, 2017 yılında bölgeye 230 milyon liralık yatırım yaptığı, önümüzdeki 5 yıllık süreçte de 1.3 milyar liralık yatırım yapacağı açıklandı.

UEDAŞ Genel Müdürü İbrahim Gümüşlü, Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova illerini kapsayan hizmet alanında 3 milyonu aşkın tüketiciye sürekli enerji temin edeceklerini, arıza sayısını da  minimuma indireceklerini söyledi. Gümüşlü, 5 yıl içerisinde 1.3 milyar lira yatırım yapmayı hedeflediklerini belirterek  2017 yılında yapılan  230 milyon lira yatırımın ise 158 milyon lirasının şebeke hatları, 50 milyon lirasının teknoloji, 22 milyon lirasının ise diğerler hizmetler için harcandığını söyledi.

AR-GE çalışmaları kapsamında üretilen deniz altı robotu ile Balıkesir ve Çanakkale’ye bağlı adalarda enerji su altında bulunan kabloların bakımını yaparak büyük arızaları önlediklerini belirten Gümüşlü, yoğun buzlanma nedeniyle 289 istasyonda kontrol ve veri toplama sistemi ile erken müdahalede bulunarak kesintisiz hizmeti sürdüreceklerini söyledi.

FOTOĞRAFLI 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!