Ucuz havayollarına pistlerini açıyor

Güncelleme Tarihi:

Ucuz havayollarına pistlerini açıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2017 10:49

Almanya havaalanları, ucuz biletle yolcu taşıyan havayolu şirketlerinin rotasına girdi. Ryainair ilkbaharda, Wizz Air yazdan itibaren Frankfurt’a uçacak. Türk şirketi Pegasus ise 2009 yılından beri Frankfurt’a yolcu taşıyor.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın en büyük havaalanı Frankfurt (Fraport), yolcu sayısını artırmak amacıyla ‘Low Cost Airline’ düşük maliyetli havayolu şirketlerine bir bir kapılarını açıyor. Ryainair’den sonra Macar havayolları Wizz Air de yaz aylarında haftada birden fazla Frankfurt’tan uçuş yapacağını duyurdu. 

Fraport Genel Müdürü Stefan Schulte, daha önce Borsa gazetesine verdiği demeçte, ucuz hava yolları ile daha çok büyüme şansı yakalayabileceklerini söylemişti. Ucuz havayolu şirketlerinin de artık büyük havalimanlarına yöneldiğini belirten Schulte, bu eğilime örnek olarak ısrarla Frankfurt’a uçuş izni isteyen Easyjet’i göstermişti. En büyük ‘Low Cost Airline’ Ryainair, Mart ayından itibaren Lufthansa’nın hakim olduğu Frankfurt’u uçuş programına aldı. British Airways’in de dahil olduğu IAG grubuna ait İspanya şirketi Vueling de artık Frankfurt’a yolcu taşıyacak.
Yakın gelecekte de İzlanda üzerinden Kuzey Amerika’ya yolcu taşıyacak WOW şirketinin rotası Frankfurt olacak. Pegasus da 2009 yılında Frankfurt’tan Sabiha Gökçen’e uçmaya başlamıştı.

Haberin Devamı

BÜYÜMEYE KATKI SAĞLAYABİLİR

Ryainair, Germanwings ve Easyjet benzeri şirketler şimdiye kadar, yüksek ücretler ve karmaşık prosedürler nedeniyle Frankfurt, Münih gibi büyük havaalanlarına yolcu taşımak istemiyordu. Low Cost Airline kapasitesinin, toplam yolcu oranının yüzde 28’ine ulaştığı Frankfurt’un ucuz havayolu şirketleriyle yaklaşık yüzde iki oranında büyüme hızına ulaşabileceği kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!