Üçüncü yıldız Halkbank’tan

Güncelleme Tarihi:

Üçüncü yıldız Halkbank’tan
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2017 14:47

Mavi-beyazlılar, Efeler Voleybol Ligi finalinde, Arkas’ı deplasmanda 3-2 yenip, seriyi 3-1 kazandı ve üst üste 2, toplamda ise 8. kez filenin zirvesine çıktı.

Haberin Devamı

Efeler Voleybol Ligi’nde şampiyon değişmedi. Geride kalan sezonu zirvede bitiren, bu sezona iyi başlayamayan ve kulübün taşınması gündemiyle çalkantılı bir süreç geçiren Halkbank, sonradan açılıp, ipi önde göğüsledi. Finalde Arkas ile karşılaşan Halkbank, Ankara’da oynanan iki maçı kazanıp, avantajı eline geçirdi. İzmir’de oynanan üçüncü müsabakada, son iki seti 28-26’lık skorlar ile kaybedip, kupayı elinden kaçıran mavi-beyazlılar, dördüncü müsabakada rakibini 3-2 yenip, seriyi 3-1’e getirdi ve sezonu şampiyon tamamladı.
Normal sezonu ikinci bitirdikten sonra play-off çeyrek finalinde Galatasaray HDI Sigorta’yı, yarı finalde ise Ziraat Bankası’nı eleyen Halkbank, finalde de Arkas engelini geçti.
Daha önce 1991-1992, 1992-1993, 1993-1994, 1994-1995, 1995-1996, 2013-2014 ve 2015-2016 sezonlarında rakiplerini geride bırakan Halkbank, üst üste ikinci, toplamda ise 8. şampiyonluğunu elde etti.
Ankara, futbolda Ankaragücü’nün şampiyon olup TFF Birinci Futbol Ligine, Yeni Altındağ Belediyespor’un da play-off turunda rakibini yenip Türkiye Üçüncü Futbol Ligine yükselmesinin ardından, üçüncü zaferini erkekler voleybolda Halkbank ile yaşadı. 

Haberin Devamı

EN İYİ VOLEYBOLU OYNADIĞIMIZI GÖSTERDİK

Sezonu şampiyon tamamlayan Halkbank’ın antrenörü Slobodan Kovac, “Türkiye’de en iyi voleybol oynayan takımı herkese gösterdiğimiz için, bunu kupayla taçlandırdığımız için çok mutluyum” dedi.
Kovac, Ankara’daki ilk 2 maçı kazandıktan sonra İzmir’deki ilk maçta 16-10 önde oldukları seti kaybettikten sonra sahadan mağlubiyetle ayrıldıklarını söyledi.
4. maça daha iyi konsantre olduklarını kaydeden Kovac, şöyle konuştu:
“Rakibimizden daha fazla enerjimizin olduğunu biliyorduk. Bunu da sahaya yansıttık. Türkiye’de en iyi voleybol oynayan takımı herkese gösterdiğimiz için, bunu kupayla taçlandırdığımız için çok mutluyum. Ligde normal sezonda yaşadığımız şeyler bu maçın habercisi gibiydi. İkinci yarıda sadece 1 maç kaybettik. 7. sıradan 2.’liğe kadar yükseldik. Bu grafiği final serisinde de sürdürdük ve önemli rakiplerimizi yendik. 4 aylık zorlu bir çalışma sonucunda buraya ulaştığımız için çok mutluyum. Kulübümüze, başkanımıza, oyuncularımıza, teknik ekibimize ve bizi destekleyenlere çok teşekkür ediyorum.”

EN DEĞERLİ OYUNCU BURUTAY SUBAŞI

Efeler Ligi’nde play-off finalinin en değerli oyuncusu, şampiyon Halkbank’tan Burutay Subaşı oldu. Finalin en iyi libero ödülünü Halkbank’tan Hasan Yeşilbudak, en iyi smaçör ödülünü Arkas Spor’dan Michael Sanchez, en iyi pasör ödülünü Halkbank’tan Dejan Vincic, en iyi orta oyuncu ödülünü de Arkas Spor’dan Hakkı Çapkınoğlu aldı. Törende Paidar Demir Özel Ödülü ise Halkbank’tan Samet Güneş’e verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!