'Üçüncü trafo merkezi ihtiyaç'

Güncelleme Tarihi:

Üçüncü trafo merkezi ihtiyaç
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2017 11:25

'Üçüncü trafo merkezi ihtiyaç'

Haberin Devamı

 

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA) - AKDENİZ Elektrik Dağıtım AŞ (EDAŞ) Isparta İl Müdürü Niyazi Kıvılcım, 2 trafo merkeziyle beslenen Isparta merkezinin 2020 yılından sonra üçüncü trafo merkezine ihtiyacı olduğunu söyledi.

Akdeniz EDAŞ Isparta İl Müdürü Niyazi Kıvılcım, Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Gönül ve bazı muhtarlarla Sermet Mahallesi Muhtarlığında bir araya geldi. Muhtarların sorunlarını dinleyen Kıvılcım, Isparta'nın elektrik sistemi ve şirketin yatırımlarıyla ilgili bilgilendirme yaptı. Isparta'ya her yıl 10- 15 milyon TL'lik yatırım yapıldığını anlatan Kıvılcım, TEİAŞ'ın üzerine düşen bazı yatırımların da olduğunu belirtti.

2020'den sonra Isparta'nın üçüncü bir indirici merkeze ihtiyacı olduğunu vurgulayan Kıvılcım, şöyle dedi:

"Bunu TEİAŞ'ın yapması lazım. Görüşmelerimiz devam ediyor. Bunlar büyük yatırımlar. Büyük kamulaştırma ve büyük yatırım gerekiyor. TEİAŞ Genel Müdürlüğü'ne söylendi. Sözü de alındı. Önemli olan bu problemlerin çözülmesi. Direk, lamba gibi küçük sorunlar çözülebilir. Isparta'ya elektrik getiren 2 istasyon da uzakta ve hava hatları ile geliyor. Birincisi Isparta Trafo Merkezi, diğeri Kuleönü'nde. İkisi de Isparta merkezine 18 kilometre uzaklıkta. Hava hattında 50- 60 kilometre hatlar var. 50 kilometre ötede ne olduğunu bilmiyorsun. Uzakta bir yıldırım düştüğü an olumsuz etkileniyorsun. 2020 bilemedin 2025'te üçüncü trafo merkezi gelmezse özellikle Halıkent bölgesinde ciddi gerilim düşüklüğü yaşanır."

Köylerin elektrik şebekesinin en az 30- 40 yıllık olduğunu kaydeden Kıvılcım, "O zaman 1 kilovat yetiyordu. Sadece aydınlatma için kullanılıyordu. Şimdi elektrikli şofben var, ekmek yapma makinesi var. Çamaşır makinesi, bulaşık makinesi zaten var. Artık 10- 15 kilovat yetmiyor. İhtiyaçlar büyüdü. Bizim oraya koyduğumuz hatlar yeterli gelmiyor. Kafeler Caddesi'nde şebeke yapıyorsunuz üzerinden 2 yıl geçmiyor çektiğiniz kablo yetersiz hale geliyor. Bize sormadan gücü artırıyorlar. Kabloyu değiştirmek istiyorsun belediye doğal olarak 'ben oraya yeni asfalt döktüm' diyor. O da haklı. Peki haksız kim? Biz çıkıyoruz. Vatandaş da diyor ki 'derdime çare bul" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!