Üçüncü krizde ekipten ayrıldı

Güncelleme Tarihi:

Üçüncü krizde ekipten ayrıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2010 00:00

“Fasl-ı Şahane” projesinin başlangıcında Muazzez Abacı ile polemik yaşayan, TİM’deki konsere geç kalınca Bülent Ersoy’u çileden çıkaran Samime Sanay, gazete ilanlarında isminin alt sırada yazılmasına tepki göstererek ekipten ayrıldı.

Haberin Devamı

TÜRK Sanat Müziği’nin ünlü sanatçısı Samime Sanay, “Fasl-ı Şahane” ekibinden ayrılma kararı aldı... Sanay, projenin başlangıcında Muazzez Abacı ile polemik yaşayarak gündeme gelmişti. Kendisi için ‘kompleksli’ diyen Abacı’ya “Ben senin gibi sesimi kaybetmedim ki, kompleksli olayım” yanıtını veren Sanay, ekibin Maslak TİM Show Center’da verdiği konsere de geç kalmış, bu nedenle Bülent Ersoy’un tepkisini çekmişti.

Bülent Ersoy, Muazzez Abacı, Seçil Heper, Mustafa Sağyaşar, Yaşar Özel, Zekai Tunca, Nalan Altınörs ve Yıldırım Bekçi’yle birlikte sahneye çıkan Sanay, son olarak konserlerin gazete ilanlarında isminin alt tarafta yazılmasına tepki gösterdi. Bülent Ersoy, Muazzez Abacı ve Seçil Heper’in ilanın üst tarafında, solist olarak yazılmasına sinirlenen Sanay, projeden ayrılma kararı aldı.

Bu işte gizli bir el var

Sanay, “Bu projeye başladığımızdan beri beni hep geçimsiz biri gibi gösterdiler. Ama artık bu kadarı fazla! Ben 30 yıl boyunca solist olarak sahne aldım, şimdi neden solist altı olayım? Bu rahatsızlığımı yetkili arkadaşlara anlattım ama ‘düzeltiriz’ diye geçiştirdiler. Bu işte gizli bir el olduğuna inanıyorum. Bülent Hanım ile konuştum, onun böyle bir müdahalede bulunacağını zannetmiyorum. Muazzez Hanım ile sahnede barıştık, o da bunu yapmaz. Seçil Hanım benim gibi sanatçı ama kendisi bir yıl assolist olarak çalıştı. Ben ise sahnelere 30 yılımı verdim. Zaten mali konuda da anlaşmazlık yaşıyorum, Fasl-ı Şahane’den ayrılma kararı aldım” açıklamasını yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!