Ücretsiz kent turları yeniden başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Ücretsiz kent turları yeniden başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2017 11:58

Ücretsiz kent turları yeniden başlıyor

Haberin Devamı

İZMİR Büyükşehir Belediyesi'nin 2015 yılından bu yana sürdürdüğü, ilgi gören İzmir kent turlarının bahar etabı, 31 Mart Cuma gününden itibaren başlayacak.
Büyükşehir Belediyesi, İzmirliler'in yaşadıkları şehri daha iyi tanıması, tarihi ve doğal zenginlikleri görmesi için düzenlediği ücretsiz kent turlarına yeniden başlıyor. 2015 yılından bugüne kadar yaklaşık 3 bin İzmirlinin katıldığı, tarihi ve turistik ören yerlerine günübirlik gezilerini kapsayan program Homeros Vadisi, İzmir Doğal Yaşam Parkı-Kuş Cenneti ve İzmir Tarih Turu olmak üzere üç farklı etapta yapılıyor. Kent turları, profesyonel turist rehberleri eşliğinde gerçekleştiriliyor.
31 Mart'tan itibaren cuma ve cumartesi günleri ücretsiz olarak düzenlenecek turlara katılım rezervasyonla gerçekleşecek. Arzu edenler, rezervasyon için 'den ya da 293 14 84 numaralı telefonları arayabilecek. İzmir Kent Tur'unun ilk dönemi 10 Haziran'da sona erecek.
Turlar, Konak Meydanı'ndaki İzmir Büyükşehir Belediyesi önünden saat 09.00'da başlıyor. Yarım gün sürecek turlar yine aynı noktada sona eriyor. İzmir Tarih Turu gezi programı kapsamında Kadifekale, Antik Tiyatro, Aziz Vukolos Kilisesi, Emniyet Oteli (Mola), Hatuniye Meydanı ve Dönertaş Sebili, Emir Sultan Türbesi, Tasarım Atölyesi, Agora, Kemeraltı - Havra Sokağı geziliyor. Program, Kemeraltı'ndaki Kızlarağası Hanı turu ile son buluyor.
İzmir Kuş Cenneti ve Doğal Yaşam Parkı Turu kapsamında, İzmir Kuş Cenneti'nde bölge hakkında görüntülü sunumlar eşliğinde bilgilendirme yapılıyor. Otobüs ile dolaşılarak alan tanıtılıyor. İsteyenler Homa Dalyanı'nda yürüyüş yapabiliyor. Daha sonra Kuş Cenneti'nden Sasalı'daki İzmir Doğal Yaşam Parkı'na hareket ediliyor.
Homeros Vadisi Turu kapsamında ise Bornova Kayadibi Köyü'ne gidilerek Homeros Vadisi'nde keyifli doğa yürüyüşleri gerçekleştiriliyor.

İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!