Uçmak maceraperest olduğunuzu gösteriyor

Bugünü de rüyalarınıza ayırdım. Sevgiyle kalın...Niobe

RUMUZ: NİSAN

Benim sıklıkla gördüğüm iki rüya, kaçmak ve uçmak. Kaçmakla ilgili rüyamda, bir şehrin uzun bir caddesindeyim; akşam ya da gece, yollar tenha. Arkamda birisi varmış gibi koşarak yürüyorum, derken bu koşarak yürüme kaçmaya dönüşüyor. Korku içinde nefes nefese koşuyor, koşuyorum. Sonra koşarken uyanıyorum. Bakıyorum rüya. Yıllardır bu rüyayı görürüm ve hep bu rüyanın sebebini düşünüyordum. Sonunda geçen sene çocukluktan kalma bir anıyı sebep olarak buldum ve bir nebze rahatladım. Olay şuydu: Yedi yaşımdayken müthiş bir diş ağrısı içinde gecenin bir vakti, o zaman yaşadığımız küçük ilçedeki

diş doktoruna gitmiştik babamla, babam önde ben arkada. Yürüdüğümüz o uzun, karanlık caddede hep dönüp dönüp arkama baktığımı hatırlıyorum. Bu rüyanın sebebini işte bu anıya yordum. Diğer rüyayı ise son birkaç yıldır sıklıkla görüyorum. Bazen dağlarda tepelerde, bazen yemyeşil dümdüz bir ovada, bazen göller üzerinde uçuyorum. Bazen yanımda sevdiğim insanlar (ki genellikle işyerimden birileri), bazen de tanıdığım ama sonradan kim olduğunu hatırlayamadığım birileri oluyor. Ama onlar uçmuyor, yürüyorlar. Yürürken birden havalanıp kuş gibi uçmaya başlıyorum; bazen yere yakın ama ayaklarım yerden kesik, uçar vaziyette yürüyorum. Ama hep mutluyum bu rüyada, neşe içindeyim.

Yorum:

Geçmişte yaşadığımız ve yaşandığı süreçte üzerimizde kuvvetli duygusal dışavurumlara neden olmuş olayların rüyalarımızda tekrarlanarak görülmesi, sık rastlanan bir durumdur. Ancak sizin rüyanızda gördüğünüz tenha sokaklardaki kaçışlarınız, hayatınızdaki birinden ya da bir şeylerden kaçma isteğinizi veya yüzleşmekten korktuğunuz, görmezden geldiğiniz sorunların sizden çözüm beklediğini size hatırlatan bir bilinçaltı uyarısı gibi duruyor.

Rüyanızda uçtuğunuzu görmeniz ise, normal şartlar altında maceracı ruhunuza ve özgürlük isteğinize işaret etmesine rağmen, rüyanızı anlatırken kullandığınız masalsı dil veya rüyayı görürken hissettiğiniz duygular, iş yaşamınızda kendinizi ve yeteneklerinizi keşfetmiş olduğunuzu, üretken günler yaşadığınızı, beklentilerinizin yükseldiğini ve hayata umutla baktığınızı gösteriyor. Rüyanızdaki optimizm beni bile etkiledi. Her şeyin istediğiniz gibi olmasını dilerim.

Sezgileriniz ciddi sorunlar hakkında sinyaller veriyor

RUMUZ: KIVILCIM

Çocukluğumda kapı komşusu olduğumuz, şimdi rahmetli olan bir teyzenin evindeyim. Mutfakta ilaç içiyorum. İki tane büyük hap, birisi sarı. Genç bir kadın var. Bir tarafta mısır patlatılıyor. Bir bardak alıyorum, içi siyah kül dolu. Yanık mısır parçaları herhalde diye düşünüyorum. Kadın bana "Üç ortağız. İşyeri yapmak için üç odası olan bu evi almak istedik ama alamadık. 8 Ağustos’ta sahibi gelince çıkacağız" diyor. Ben de "Daha önce gelecek sanıyordum" diyorum. Su dolduruyorum, ama ilacı içemiyorum. Uzun boylu genç bir çocuk "Mısır patlatalım" diyor. İlacı rahat yutabilmem için beni sakinleştirmek istiyor diye düşünüyorum. Ama sonra diğer kadına sarılıyor. Sinirleniyorum. Bağırarak balkona çıkıp, elime siyah saplı iki bıçak alıyorum. Onları tehdit ettikten sonra çocuğa "Sakın bir daha beni arama" diyerek bıçakla hapı ikiye bölüp yutuyorum.

Yorum:

Rüyanızda gördüğünüz ilaç, mısır, renkler ve sayılar sezgilerinizin size ortaya çıkabilecek sorunlar hakkında sinyaller verdiğini ve gerek kendi gücünüzle gerek dışarıdan almaya çalıştığınız destekle bu sorunu çözmeye çalıştığınızı gösteriyor. Mısır patlatmaya çalışmanız soruna yapıcı yaklaşımınıza, bardakta kalan külse çabalarınızın istediğiniz şekilde sonuçlanmadığına işaret ediyor. Sorun her neyse, pozitif yaklaşımınız istediğiniz sonuçları istediğiniz hızda vermediği için yerini öfkeye bırakıyor galiba. Rüyanızdan anladığım problemleri kolayca teşhis edip, sezgilerinizden faydalanarak çözüm yolları bulabilen bir zekaya sahip olduğunuz. Dolayısıyla, bu öfke yakında zamana yenilir ve siz aklınızın hak ettiği yaşamda kendinizi bulursunuz.

RÜYA SEMBOLLERİ

SİVİLCE

Rüyada kişinin yüzünde çıkan sivilceler görmesi, kişinin etrafında bulunan insanlar tarafından nasıl görüldüğüne ilişkin kaygılarının olduğuna işaret eder. Kendine güvensizliğinin sembolü olabilir. Geleneksel yorumu, rüyayı gören kişinin en kısa sürede zengin olacağı şeklindedir.

CENİN

Rüyada görülen cenin, dışlanmışlık duygusu ve yalnızlık sembolüdür. 

TOKA

Rüyada kişinin saçına toka taktığını görmesi, yaşamına çekidüzen verme isteğine işaret eder. Geleneksel anlamı, emanet mal ya da kişi hakkında yapılacak olası dedikodular şeklindedir.

ŞEKER

Yaşamın keyifli süreçlerini temsil eder. Her koşulda olumlu ruh halinin sembolüdür. Geleneksel yorumu, sevinçli bir haber ya da hastalıktan kurtuluş şeklindedir.
Yazarın Tüm Yazıları