Üçgen köprülü kavşaklarında ikinci köprü de açıldı

Güncelleme Tarihi:

Üçgen köprülü kavşaklarında ikinci köprü de açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2018 17:07

Üçgen köprülü kavşaklarında ikinci köprü de açıldı

Haberin Devamı

DENİZLİ Büyükşehir Belediyesi'nin tamamlama aşamasına getirdiği Üçgen Köprülü Kavşakları projesinde, Antalya gidiş istikametinin ardından bugün de ikinci ana yol olan İzmir istikameti trafiğe açıldı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin yaptırdığı İzmir, Ankara ve Antalya karayollarının kesişim noktasında bulunan Üçgen Köprülü Kavşakları projesi sona doğru yaklaşıyor. Bölgede trafik akışının rahatlaması amacıyla yapılan Üçgen Köprülü Kavşakları projesinde daha önce Antalya istikametine ulaşımı sağlayan köprü tamamlanarak trafiğe açıldı. Bugün de İzmir istikametine ulaşımı sağlayan ikinci köprü de trafiğe açıldı. 17 ayaktan oluşan 2 şeritli ve toplam 838 metreden oluşan viyadüğün tamamlanması ve bağlantı yollarının yapılması ile birlikte İzmir ve Antalya istikametlerine kesintisiz ulaşım başladı.

Üçgen Köprülü Kavşakları Projesi'nde Denizli-Ankara ve Ankara-Denizli ulaşımını sağlayacak tünellerde de sona gelindiği belirtildi. Tünellerin perde imalatlarının tamamlandığı kaydedilirken, duvar traverten kaplama çalışmalarının ve dolgu işlemlerinin sürdüğü, kısa süre sonra ise asfaltlama işlemlerine başlanacağı ifade edildi. İzmir karayolundaki yapımı devam eden ve Denizli istikametine açılan Hal Köprülü Kavşağını da bir kaç gün içinde çift yönlü olarak trafiğe açacağı öğrenildi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan, Denizli'nin şehir içi ve şehirler arası trafiğinde ana arter konumunda olan Üçgen Köprülü Kavşaklarının tamamlanmasıyla birlikte trafikte büyük bir sıkıntının geride kalacağını belirterek, "Denizli'nin ilk ard germe tekniği ile yapılan viyadüklerimizi tamamlayarak İzmir ve Antalya yönlerini trafiğe açtık. Vatandaşlarımız bu yönlere artık bekleme yapmadan seyahat edebiliyor. Denizlimize hayırlı ve uğurlu olsun. İnşallah diğer yollarımızı da kısa süre içinde hizmete alacağız" dedi.

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!