Üçgen Köprülü Kavşakları inşaatı sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Üçgen Köprülü Kavşakları inşaatı sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2017 15:26

Üçgen Köprülü Kavşakları inşaatı sürüyor

Haberin Devamı

DENİZLİ Büyükşehir Belediyesi'nin önemli projelerinden olan ve kentin trafiğini önemli ölçüde rahatlatacağı belirtilen Üçgen Köprülü kavşaklarında inşaat çalışmaları sürüyor. Zemini güçlendirilip ayakları tamamlanan projede İzmir-Ankara-Antalya'ya transit geçişi sağlayacak köprülerin yapımına başlandı.

Denizli'de şehrin trafik yoğunluğunu büyük ölçüde sonlandırmak amacıyla hayata geçirdiği Üçgen Köprülü Kavşakları projesi inşaatı devam ediyor. İzmir, Ankara ve Antalya karayollarının kesişim noktasında bulunan Üçgen Köprülü Kavşakları projesinin tamamlanmasıyla bölgedeki yoğun trafikten eser kalmayacak. Kasım ayında ilk kazması vurulan çalışmalar çerçevesinde zemini güçlendirme çalışmaları ve viyadük ayakları tamamlandı. Projede İzmir, Ankara ve Antalya yönünde transit ulaşımı sağlayacak köprü yapımı ile yine transit ulaşımı sağlayacak alt geçit yapımına başlandı. Emniyet şeritleri ile yeni ve modern görünüme kavuşacak projenin tamamlanması ile bölgedeki trafikte bekleme süreleri sona erdirilmesi hedefleniyor.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, devam eden Üçgen Köprülü Kavşakları çalışmalarını inceledi. Yapımına başlanan İzmir-Antalya arası transit geçişi sağlayacak köprüde inceleme yapan AK Partili Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "Milletimize söz verdiğimiz şekilde projemize devam ediyoruz. Burada sinyalizasyon sistemi ile uzun dakikaları bulan bekleme süreleri vardı. Vatandaşlarımız buradaki trafik sıkıntısının çözülmesini istemiş biz de söz vermiştik. Çok şükür başladık ve hızlı bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor. Belirli bir aşamayı geçtik. Burası Denizli'ye çok yakışacak ve kentimizin trafik akışını rahatlatacak. Her türlü imkanın ve teknolojinin kullanıldığı bir kavşak olacak. Tamamlandığında vatandaşlarımız ışıkta beklemeden yollarına gidebilecek" dedi.

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!