Uçan kız

Güncelleme Tarihi:

Uçan kız
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2002 01:51

Türk atlet Ayşegül Baklacı üç adım atlamada, 13 metre 69 santimetreye ulaşarak Uluslararası Atletizm Federasyonu listesine girdi.

Üç adım atlamada üç yıldır geçilmeyen Ayşegül Baklacı, 15 Türkiye rekorunun sahibi. 13 metreyi geçen ilk bayan atletimiz olan Baklacı, Avrupa barajına bir adım daha yaklaştı.

REKORTMEN

Ona pistlerin 'Uçan kızı' diyorlar... Engel koşuyor, yüksek ve üç adım atlıyor. O bir rekortmen... Dereceleri ile, yarıştığı formalarla ve çok sporcunun cesaret edemediği fair play'lik davranışla Ayşegül Baklacı, Avrupa barajına sadece bir santim yaklaştı. Giydiği üç büyüklerin formalarını rekorları ile süsledi. Uluslararası AtletizmFederasyonu’nun (IAAF) değerlendirmelerine göre üç adım atlamada 2002 yılında en iyi performans gösteren 15’inci atlet.

RAKİBİ KENDİSİ

Enkalı Baklacı, üç adım atlamada 13.45'lik derecesini 24 santim geliştirerek 13.69'a çıkardı. Bu derecesi ile dünya sıralamasında 14'ncü sıraya yükseldi. Üç yıldan beri üç adımda geçilmeyen Ayşegül, dört yıl içinde sadece kendisi ile yarışıyor. Yüksek atlamada da Türkiye'de ikinci sırada yer alıyor.

56 DEFA GEÇTİ

15 Türkiye rekorunun sahibi olan Ayşegül, 13 metreyi geçen ilk ve tek bayan atletimiz. 56 kez 13 metrenin üstünde atlayan ve 15 yıldan bu yana 433 yarışa katılan Ayşegül'ü G.Saray'ın başarılı antrenörü Temel Erbek çalıştırıyor. Yunanistan'daki yarışta rekor kırdı ama o ‘‘Rüzgar arkadan itti’’ dedi ve fair playlik davranış sergiledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!