Düşen uçakta onlar vardı...

Güncelleme Tarihi:

Düşen uçakta onlar vardı...
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2017 19:27

Bişkek'te düşen uçağın kaptan pilotu emekli Kurmay Yarbay İbrahim Gürcan Dirancı'nın babasına acı haber verilmedi sadece kaza olduğu söylendi. Emekli astsubay İhsan Koca'nın oğlunun bir hafta sonra nişanı vardı... Muğla'dan bir ev satın alan yükleme uzmanı Melih Aslan bir kaç ay sonra işinden ayrılacaktı. Ailesiyle birlikte yeni aldıkları eve yerleşecekti ama olmadı...

Haberin Devamı

BİR KAÇ AY SONRA MESLEĞİ BIRAKACAKTI

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek’e iniş sırasında düşen ACT Havayolları’na ait Boeing 747-400F Jumbo Jet tipi kargo uçağında yaşamını yitiren 4 mürettebattan birinin Muğlalı 40 yaşındaki Melih Aslan olduğu anlaşıldı.

İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan, geçen 14 Aralık’ta kalkan TC-MCL tescilli Boeing 747-400F Jumbo Jet tipi kargo uçağı önce, Kazakistan’ın başkenti Astana aktarmalı olarak Hong Kong’a uçtu. Burada uçağı, Kaptan Pilot İbrahim Gürcan Dirancı, İkinci Pilot Kazım Öndül ile Yükleme Uzmanı (load master) Melih Aslan ve Teknisyen İhsan Koca teslim aldı. Kargosunu alan uçak, yerel saatle bugün 01.10’da Hong Kong’tan Bişkek’e gitmek üzere tekrar havalandı. Uçak Türkiye saati ile 04.45’te Bişkek Havalimanı’na inişi sırasında düştü.

Haberin Devamı

ACI HABER EŞİNE SÖYLENMEDİ

Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’e iniş sırasında düşen ACT Havayolları’na ait Boeing 747-400F Jumbo Jet tipi kargo uçağında yaşamını yitiren 4 mürettebattan biri olan Muğlalı iki çocuk babası Melih Aslan’ın eşi Fatma Aslan’a acı haberin söylenmediği öğrenildi. Aslan’ın eşinin babasının evinde olduğu, acı haberin kendisinden gizlendiği belirtildi.

Taziyeye gelenler ile acısını paylaşan ağabey marangoz Fatih Aslan, "Kardeşim yaklaşık 10 yıldır kargo uçağında çalışıyordu. Ölüm haberini İstanbul’dan arayarak verdiler. Cenaze için şu an bize bir şey ulaşmadı. Önce teşhis yapılacak. Kardeşim, birkaç ay sonra mesleğini bırakacaktı. Muğla’dan ev satın alıp, yaşamını sürdürecekti" dedi.

Düşen uçakta onlar vardı...

KAPTAN PİLOTUN KUZENİ: BABASINA KAZA OLDUĞUNU SÖYLEDİK
Kırgızistan’ın Başkenti Bişkek’te Uluslararası Manas Havaalanı’na inerken düşen ACT Havayolları’na ait kargo uçağının kaptan pilotu emekli Kurmay Yarbay İbrahim Gürcan Dirancı’nın Yenişehir’de yaşayan amcasının oğlu Tamer Dirancı, kaza haberini telefonla aldıklarını söyledi.

Tamer Dirancı, "Bize, yerel saat 05.50’de uçağın düştüğü söylendi. Haberi aldığımızda çok üzüldük. Bununla ilgili ACT şirketinin açıklamasını bekliyoruz. İbrahim, evli ve bir çocuğu vardı. Babası kalbinden rahatsız olduğu için sadece kaza olduğunu söyledik. Detaylı açıklamayı ilgililerden bilgi aldığımızda yapacağız" dedi.

Haberin Devamı

Düşen uçakta onlar vardı...

ESKİŞEHİR'E ATEŞ DÜŞTÜ
Kırgızistan'da düşen kargo uçağında uçuş teknisyeni Eskişehirli emekli astsubay 53 yaşındaki İhsan Koca da hayatını kaybetti. Koca’nın Eskişehir’de oturan yakınları gözyaşına boğuldu.

Eskişehir’de oturan Zeki Koca, Kırgızistan’da düşen kargo uçağında kardeşi İhsan Koca’nın da bulunduğunu belirtti. Havayolu şirketi aracıyla kardeşinin durumu hakkında bilgi almaya çalıştıklarını ifade eden Zeki Koca, kardeşinin evli ve biri subay diğeri astsubay olan 2 oğlunun bulunduğunu söyledi. Zeki Koca, "Kardeşim hava uçak bakım astsubayı idi. 2005 yılında emekli oldu. 2006 yılında da kargo uçağı şirketinde uçuş teknisyeni olarak işe başladı" dedi.

Haberin Devamı

Yenibağlar Mahallesi Aygen Sokak’ta oturan İhsan Koca’nın yakınları, cenazenin ne zaman Türkiye’ye getirileceğini bilemediklerini söyledi.

Haberin Devamı

BİR HAFTA SONRA OĞLUNUN NİŞANI VARDI
Açıklama yapan emekli Astsubay Koca’nın ailesi, kendisiyle en son 2 gün önce görüştüklerini söyledi. Koca’nın en büyük hayalinin çocuklarına iyi bir gelecek sağlamak olduğunu belirten aile fertleri, haftaya Koca’nın küçük oğlunun nişanı olduğunu ifade etti.

Aile fertleri, "İlk olarak Eskişehir’de görev yapan İhsan Koca, Malatya, İzmir-Gaziemir en son Eskişehir’de emekli oldu. 2005 yılında emekli olduktan sonra kendi isteğiyle bu firmaya girdi. Çünkü uçakları çok seviyordu. Mesleğine sevgiyle bağlıydı. Gururla mesleğini yürütüyordu. Mesleğinde de arkadaşları tarafından da çok sevilir, sayılırdı. Başarılı bir personeldi.

Haberin Devamı

'HAVALİMANINDA KARŞILAMAYA GİDECEKTİK"
En büyük hayali, hedefi çocuklarının iyi bir geleceği olmasıydı. Eşine de aşırı bağlıydı. Bize de geleceği sağladı çok şükür. Hiç beklemediğimiz bir şey. Her zaman rutin olan bir şey. Bugün dönecekti ve biz havalimanına karşılamaya gidecektik. Haftaya küçük oğlunun nişanı vardı” ifadelerini kullandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!