Uçağı iniş yaparken piste dalan araç havaya uçtu

Güncelleme Tarihi:

Uçağı iniş yaparken piste dalan araç havaya uçtu
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2012 19:36

Afganistan'da, ABD Savunma Bakanı Leon Panetta'nın uçağının indiği İngiliz Camp Bastion askeri üssünün havaalanında bir araçta patlama meydana geldiği bildirildi.

Haberin Devamı

İsminin açıklanmasını istemeyen bir ABD'li askeri yetkili, Afganistan'ın güneyindeki İngiliz askeri üssünde, bir Afgan tercümanın üssün bir aracını çalarak Panetta'yı karşılamak için toplanan askerlerin üzerine sürmeye çalıştığını söyledi.

Ancak yetkilinin ifadesine göre, saldırgan bu amacına ulaşamadı ve benzin taşıyan araç bir çukura düşerek alev aldı.

ABD'li yetkililer, Savunma Bakanı Panetta'nın uçağının indiği pistte suikast girişiminde bulunan ve aracın alev almasından sonra ağır yanıklarla hastaneye kaldırılan Afgan tercümanın öldüğünü açıkladı.

ABD Savunma Bakanı Leon Panetta, aylar önce planlanan gezisi çerçevesinde Afganistan'a gelmişti.

İki gün sürecek ziyareti sırasında Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai tarafından kabul edilecek olan Panetta, ayrıca Afgan yetkililer ve ABD askerleriyle bir araya gelecek.

Haberin Devamı

PROTESTOLAR SÜRÜYOR

Bu arada, Afganistan'ın güneyinde bir Amerikan askerinin Pazar günü 16 sivili öldürmesi nedeniyle protesto gösterisi düzenleniyor.

Dramın meydana geldiği Kandahar'ın komşu vilayeti Zabul'un başkenti  Kalat'ta düzenlenen protesto gösterisine bin kadar kişi katıldı.

Gösteriden kısa süre önce Pazar günkü katliamı yapan Amerikan askerinin  Afganistan'dan götürüldüğü haberi verilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!