Üç yıl sonra ekrana dönüyor

Güncelleme Tarihi:

Üç yıl sonra ekrana dönüyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2011 10:00

Anne olduktan sonra ekranlardan uzaklaşan şebnem Özinal, üç yıl aradan sonra bir anne-çocuk programıyla televizyona döndü. İlk bölümü bugün Kanaltürk’te yayınlanacak olan “şebnem Özinal’la Bebeğim”de, anneler anne olacaklarını öğrendikleri ilk günden doğuma kadar neler yaşıyorlar, hangi dönemden geçiyorlar, neleri doğru neleri yanlış yapıyorlar gibi pek çok soru yanıt bulacak.

Haberin Devamı

Şefik Öztek’le evlendiniz, iki yıl önce de kızınız Ayşe’yi kucağınıza aldınız. O zamandan beri ortalarda görünmüyordunuz.

- Evet... Ben Ayşe’ye hamile kaldığımda, en az 2 yıl çalışmama ve çocuğumla birebir vakit geçirme kararı almıştım. Bu kararımı uyguladım ve üç yıl aradan sonra böyle bir programla ekrana dönmekten dolayı son derece mutluyum.

İki yıl aradan sonra bir anne-çocuk programıyla inziva dönemine son veriyorsunuz. Peki neden böyle bir format?

- Hamileliğim ve Ayşe ile geçirdiğim 2 yıl boyunca kazandığım deneyimleri, edindiğim bilgileri yeni annelerle ve anne adaylarıyla paylaşabileceğim bir program yapmak istiyordum çünkü... Bu programla isteğimi hayata geçirme fırsatı buluyorum. Programın adı “Şebnem Özinal’la Bebeğim”...

BU PROJE TAM ÜÇ YILDIR KAFAMDAYDI                
    
Nasıl bir formatla karşılaşacak izleyici? 

- Programda ünlü konuklar, konularında en iyi uzmanlar ağırlanacak ve hamilelik, doğum yöntemleri, yeni doğan bakımı, bebek sağlığı, çocuk gelişimi ve eğitimi gibi konular detaylı şekilde uzmanlar eşliğinde işlenecek. Program her cumartesi günü 11.00-12.00 saatleri arasında canlı olarak yayınlanacak.

Format size mi ait?

- Üç yıldır kafamda oluşturduğum bir projeydi. Ayşe’ye hamileyken toplamaya başladığım bilgiler ışığında hayata geçen bir proje oldu diyebilirim. Annelik harika ve mucizevi bir duygu fakat aynı zamanda inanılmaz zorlukları da var. Kadınlar hamilelikten itibaren gerek vücutlarında, gerek beyinlerinde köklü değişimler yaşıyorlar. Kendilerini çok yalnız, çaresiz ve yetersiz hissettikleri anlar olabiliyor. Tüm bu duygular da doğal olarak hayatlarına yansıyor. Gerek aile yaşantılarını, gerekse sosyal yaşantılarını etkiliyor. Ben programda bu ve benzeri konularda annelere, anne adaylarına rehber olmak istiyorum. Bazı zamanlarda programın konseptini annelerden gelen talepler doğrultusunda geliştireceğiz de... O hafta neyin işlenmesi isteniyorsa, o konuyu ele alacağız. Ayrıca programda annelere ve ailelere özel mini yarışmalar, sürpriz hediyeler de olacak.

TÜRK ANNELERİ ÇOK BİLİNÇLENDİ

Bir anne olarak, Türkiye’deki anneler ne kadar bilinçli sizce?


- Türk anneleri artık çok bilinçlendi. Anne olacaklarını öğrendikleri günden itibaren öğrenmeye çok açık oluyorlar. Araştırıyorlar, okuyorlar... Eskiden anneannelerin, babaannelerin kuralları geçerliyken şimdi anne kendi kurallarına göre yetiştiriyor çocuğunu. Ama bazen de çok spesifik konularda eğitimli ailelerin ihmalini görüyorum. Mesela otizm şüphesi olan bir bebeğin ailesi bunu reddedebiliyor. Bizler programda böyle önemli hastalıkların da altını çizeceğiz ve anne-babalardan duyarlı olmalarını isteyeceğiz.

Çocuklarla ilgili sosyal sorumluluk projeleri de ilgi alanınıza giriyor mu?

- Elbette... Sosyal sorumluluk projelerine de destek vereceğiz.

Haberin Devamı

SIRADA TİYATRO VAR

Ayşe’yi büyüttünüz, ekranlara döndünüz? eki ufukta başka projeler görünüyor mu?


- Evet, bu programı rayına soktuktan sonra bir de tiyatro projesi gündeme gelecek. Ziya Kurkut ile iki kişilik bir oyun oynayacağız. şubat ayı içerisinde çalışmalara başlamayı planlıyoruz. Ayrıca çocuklarla ilgili bir çocuk kabare yapma niyetimiz var, o da Mart ayında başlayacak. Bir de eşim şefik Öztek’in desteği ile bir çocuk eğlence alanı açmayı düşünüyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!