Üç yeni üç gol

HİÇBİR futbol takımının aklına hassalasına gelmeyecek bir şey oldu. Beşiktaş’ın ara transferde 3 tane yenisi var. Üç yeni Beşiktaş’a 3 puan kazandırdı.

Tabii ki, yalnız attıklarıyla değil oynadıklarıyla da. Ben üçünü de beğendim. Bir takıma sonrada katılmak, ‘Ben iyiyim’ diye de ışık yakmak kolay iş değil. Bunu da çok yakından bilirim. Üçü de çok genç. Beşiktaş’ın en büyük zaaflarından en biri ileri ikilide oynayan oyuncuların top rakipteyken pres yapamamasından dolayı idi.

İlk yarı hem Bobo hem Gökhan Güleç, Tigana’nın düşündüğü gibi, hatta istediği gibi top oynadılar. İkinci yarıyı, birinci 45’ten ayırıyorum. Yine Beşiktaş klasiği hiç yenmeyecek bir gol yendi. Golü de kafayla atan sahanın en kısa oyuncusu. Oyunun dengeleri bozuldu. Beşiktaş sıkıntıya düştü. Jun’un attığı üçüncü golle maç da bitti.

Cesaret örneği

Burda hemen şunu da söyleyeyim. Jun’un yaptığı gol vuruşu, sağ dışla ‘Ben golcü bir adamım’ dedirtti. Orda başka bir vuruş gol olmaz. Demek ki, Beşiktaş’ın işleri biraz kolaya girecek. Ben kazanana kızan bir adam değilim. Kızmıyorum da. Ama söyleyeceklerim de var.

Tigana’nın yeni iki oyuncuyu oynatması cesaret. İnandı ki, oynattı karşılığını da aldı. Ama oyun zora girdiğinde Gökhan Zan’ı orta sahada oynatmak pek akılcı değil. Ya Mehmet Ekşi, ya Zeki ya Ulvi bunu Tigana’ya anlatsınlar. Gökhan Zan bir tek yerde oynar. O da stoper. Başka türlü faydalı olması mümkün değil.

Sergen ustalığı

Davulcuya piyano çaldırmanın alemi yok. Diyarbakır takımı ligin mütevazı takımlarından biri. İlk yarı Beşiktaş kalesinde pozisyonları yok. Demek ki Beşiktaş hem oynadı hem oynatmadı. Tabii ki bu söylediklerim ilk yarı için geçerli. Beşiktaş’ın yaptığı ilk gol var. Tamamen Tümer’le Sergen’in elektrik uyuşması. İki usta düşündüklerini aynı anda yapıyorlar. Bu da Beşiktaş’ın artısı. Sergen, ikinci yarı niye çıktı bilmiyorum. Ama ilk yarı işini görüp çıktı. Attırdığı ilk gol Sergen ustalığı.

Maçın hakemi, ne seyirciyi ne de sahanın içindeki oyuncuları rahatsız edecek bir düdük çalmadı. Bana göre de gayet iyi maç yönetti. Beşiktaş, üst üste 3 maç kazandı. Üç de yeni oyuncu. Tabii ki, amaç şampiyonluk değil. O çok uzakta. Ama lig üçüncülüğünü ve Türkiye Kupası’nı kazanmak adına bir pedal döndü. Tekerlek döner mi bunu bekleyip göreceğiz.
Yazarın Tüm Yazıları