Üç üniversitelinin üç renk heyecanı

Güncelleme Tarihi:

Üç üniversitelinin üç renk heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2009 00:00

Hacettepe Üniversitesi Resim Bölümü 2.sınıf öğrencileri Hatice Çiçek, Gülizar Yamak, Naile Fındıkçı tarafından hazırlanan “Üç Renk” Resim Sergisi Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi’nde sergileniyor.

Üç üniversite öğrencisi tarafından hazırlanan karma sergi sanatseverler tarafından gezilebilecek. Kendilerinin ilk sergileri olduğunu belirten öğrenciler yaşadıkları heyecanı şu şekilde anlattı:
“Hacettepe Üniversitesi Resim Bölümü 2. Sınıf öğrencileriyiz. Bu bizim ilk heyecanımız ilk bebeğimiz. Bu sergiyi açma sebebimiz eğitimimize katkıda bulunmak. Bu serginin bize büyük bir motivasyon sağlayacağını düşünüyoruz. Üç arkadaş Resim Heykel Müzesi’ne başvurduk. Burası bizim için bir hayaldi. İlk sergimizi burada açmak bizim için çok güzel bir başlangıç. Bize uğur getirmesini diliyoruz. ‘Üç Renk’ ismi gerçekten bizim içimizdeki renkleri yansıtıyor. Biz üç arkadaş iç dünyamızı, içimizdekileri, yaşadıklarımızı, tüm birikimimizi yansıttık. Bu şekilde kendimizi anlattık. Yolun daha çok başındayız. Hepimiz bu sergi için özgürce çalıştık. Umarız sanat severlerin beğenisini kazanırız”
Müzemizin kapıları gençlere açık
Ankara Devlet Resim ve Heykel  Müzesi Müdürü Ömer Gündoğdu, ‘Üç Renk’ resim sergisiyle ilgili olarak şunları söyledi:
“Öğrencilerimize her türlü sanatsal faaliyette yardımcı olmak, onları desteklemek bizim görevimiz. Üç öğrenci bize geldiklerinde sergi salonumuzu onlara verdik. Başarılı, çalışkan ve sanata gönülvermiş öğrencilerimize müzemizin kapıları sonuna kadar açık. Müzemizde genelde sanatçıların eserleri sergileniyor ancak gençlerede her türlü desteği vermeye devam edeceğiz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!