Üç sınırda 'darbeli' vuruş

Güncelleme Tarihi:

Üç sınırda darbeli vuruş
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2017 00:08

TÜRK Hava Kuvvetleri’ne ait savaş uçakları, önceki gün Kuzey Irak’a son dönemin en kapsamlı ve etkili iki hava harekâtını gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

F-16 savaş uçaklarının ilk operasyonu, Kuzey Irak’taki Zap ve Metina bölgelerindeki PKK’lılara yönelik oldu ve silahlı sekiz terörist etkisiz hale getirildi, iki mağara imha edildi. İkinci hava taarruzunda ise Irak-İran sınırı yakınında, Kandil Dağı’nın güneyi, Süleymaniye-Şarbajer’deki Asos bölgesi hedef alındı. Genelkurmay Başkanlığı dün, Asos’a yönelik harekâtın önceki gün gerçekleştirildiğini, tespit edilen barınak, sığınak, tünel ve benzeri toplam 41 hedefin vurularak imha edildiğini duyurdu.

İHA’LAR BULDU
Hem PKK hem de terör örgütünün İran uzantısı PJAK’ın geçiş güzergâhı ve lojistik merkezi olarak kullandığı Asos bölgesinde yerel kaynaklar ve insansız hava araçları (İHA) ile yoğun bir hareketlilik tespit edildi. Irak sınırına yakın bölgelerdeki askeri üslerden havalanan 20 F-16, tespit edilmiş hedefleri bombaladı. Harekât boyunca bir tanker uçağı da görev yaptı. Yeraltındaki sığınakların imhası için ‘darbeli vuruş’ yapan ‘nüfuz edici bombalar’ kullanıldı. Hedefler arasında PJAK’ın kullandığı sığınakların da vurulduğu değerlendirildi. Güvenlik kaynakları, hava harekâtıyla ilgili Irak ve İran yönetimlerine haber verilip verilmediği sorusuna, “Duruma göre hassas bölgelerle ilgili koordinasyon paylaşımı yapılabilir” yanıtı vermekle yetindi. Asos’a Türk savaş uçakları 3 ve 12 Kasım tarihlerinde de hava harekâtları düzenlemiş, Türkiye’nin bu operasyonlarla ilgili Bağdat ve Tahran’ı bilgilendirdiği haberleri de yalanlanmamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!