Üç silahşörler

MAÇIN 10’uncu dakikası. Orhan Ak, ceza sahasının dışına doğru bir top kesiyor. Topla ilk buluşan Hakan Şükür, beklemeden Ümit Karan’a indiriyor.

Ümit Karan da aynen topukla ceza sahasına doğru hareketlenen Necati Ateş’e iletiyor emaneti. Necati Ateş de ‘vazifesini’ mükemmel bir şekilde yerine getirip golü kaydediyor.

Hani çocuklarla oynanan bir oyun vardır; oradan hareketle anlatırsak pozisyonu: Orhan tuttu, Hakan yoldu, Ümit pişirdi, Necati de yedi... 4 dakika sonra, bu kez Hasan tuttu, yine Ümit pişirdi, yine Necati yedi. V.Manisa’nın üç dakikada gelen 2 şok gol üzerine ‘Hani bana, hani bana...’ demesi ve Böör ile farkı bire indirdi. Yorucu Tromsö komedyasının ardından ayakta kalan Ümit, güzel goller serisine devam etti. Önce eşine az rastlanan (Haksızlık etmeyelim, bu sezon çok güzel goller oluyor) güzellikte bir sağ voleyle takımını düze çıkardı, ikinci yarıda da ‘Bu kez solla olsun’ diyerek diğer ayağıyla görevini tamamladı.

Geçen hafta Telegol’e telefonla bağlanan Ümit ‘Üçümüz birlikte oynayabiliriz’ diyerek Gerets’e sinyali çakmıştı. Ümit haklı çıktı. Üç Silahşörler üstlerine düşeni ziyadesiyle yaptılar.

Bir meslek olarak golcülük

Ümit Karan dün iki tane gol attı, iki tane de gol attırdı. Formu bir roket hızıyla yükseliyor. Bu Ümit Karan’ı takımdan kesmek artık imkansız. Golcülük bir meslekse mesela, Ümit Karan şu an itibariyle meslek erbabıdır. Topu alışından gol vuruşuna kadar izlemesi büyük zevk. Ümit böyle devam ederse, bir kuşağın ‘Ümit Karan vardı, bir görecektin’ diyeceği Lefter’i, Metin Oktay’ı olabilir.

Hagi’ye çok şey borçluyuz!

GALATASARAY 2.Başkanı Ergun Gürsoy da, Ümit Karan’ın geçen sezon Cimbom’un eski teknik direktörü Hagi’nin isteğiyle kiralık gönderildiğini hatırlatılmasına ilginç bir yorum yaptı. Gürsoy şöyle dedi:

‘Ben Hagi’yi hep iyi yaptığı şeyleri hatırlamak istiyorum ve hatırlıyorum. Hiçbir zaman beni darılttığını, kızgın olduğumu söylemeyeceğim. Ömür boyu söylemeyeceğim. Çünkü Hagi Türk futboluna çağ atlatmış bir oyuncu. G.Saray’a çağ atlatmıştır. Birçok şeyimizi Hagi’nin futboluna borçluyuz. Bırakın da Hagi şunu yaptı bunu yaptı demeyelim. G.Saray’da 5 yıl fevkalade futbol oynadı. Onun dışında da 1.5 yıl hocalık yaptı. Onu böyle analım ama Hagi’nin hoca olarak zamana ihtiyacı var.’ Gürsoy, Hakan Şükür’ün gol atamamasıyla ilgili de ‘Hakan’ın böyle 7-8 maçlık serileri vardır. İnşallah bu son olur’ dedi.

İyi Orhan/Kötü Orhan

Dün sahada iyi bir Orhan Ak ve iyi bir G.Saray vardı. Orhan iyi gününde takımına maksimum seviyede fayda sağlıyor. Dün iki golün başlangıç noktasıydı. Bir de kötü Orhan Ak var, evlerden ırak...
Yazarın Tüm Yazıları