'Üç Renk' yine büyüleyecek

Güncelleme Tarihi:

Üç Renk yine büyüleyecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2016 16:02

'Üç Renk' yine büyüleyecek

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Devlet Opera ve Balesi'nce (ANTDOB), ilk kez geçen sezon sahnelediği 'Üç Renk' balesi yarın yeniden seyirciyle buluşacak.

Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sahnelenecek 2 perdelik 'Üç Renk' balesi, üç bölümlerden oluşuyor. Eser, 'İç-İn', 'Arada' ve 'Danzon' bölümleriyle seyirciyle bulaşacak. Librettosu ve video tasarımı Çiğdem İnan'a, müzikleri Mikhail Glinka, J.S Bach, Marin Marais'e, koreografisi de Berk Sarıbay'a ait 'İç-İn' adlı eserle başlayacak eserin bu bölümünde Esra Taner (Solo Kız), Cankat Özer (Solo Erkek), Derya Tokgöz ve Tolga Burçak (Pas de Deux Çifti), Burcu Bodur, Melda Sipahi, Elif Burçe Çaltekin, Aslı Çakır, Sinem Ertan, Bader Çakan, Seda Manaz, Sevgim Aksoy sahneye çıkacak. Sanatçılar, dansçıların gerçek hayatlarını, dans esnasındaki iç dünyalarını dans figürlerini sahneye yansıtacak.

ÇAĞDAŞ BALE YORUMU

Maurice Ravel'in müziği, Deniz Özaydın'ın libretto ve koreografisiyle sahneye konulacak 'Arada'da ise Özde Eren, Kürşat Kılıç, Yağızhan Danış, Umut Çaltekin, Burak Özbek ve Burak Burçak sahneye çıkacak. Kadın-erkek ilişkilerinin çağdaş bale yaklaşımıyla ele alınacağı bu bölümün dekor-kostüm tasarımı Gürcan Kubilay, ışık tasarımı Fuat Gök imzasını taşıyor.

KIRMIZI VE SİYAHIN DANSI

'Üç Renk'in son bölümünü ise 'Danzon' adını taşıyor. Arturo Marquez'in müziği, Armağan Davran ile Volkan Ersoy'un koreografisiyle sahnelenecek eserde ise kadın ve erkek ilişkisinin en kuvvetli simgesi olan 'kırmızı' ile soyluluk, ağırbaşlılık ve gücün sembolü, asaletin temsilcisi olan 'siyah'ın dansı izleyenleri büyüleyecek. 'Danzon'a, şef İbrahim Yazıcı'nın yönettiği ANTDOB orkestrası da eşlik edecek.

'Danzon'un dekor tasarımını Tayfun Çebi, kostüm tasarımını Gülay Korkut ve ışık tasarımını Fuat Gök hazırladı. Eserde, Esra Taner, Tolga Burçak, Seda Manaz, Burak Özbek, Derya Tokgöz, Yağızhan Danış, Sevgim Aksoy, Evren İskender, Öykü Ertürk ve Okan Ünal sahnede yerlerini alacak.

Yarın saat 20.00'da sahnelenecek eser, 29 Ekim Cumartesi akşamı bir kez daha izleyiciyle buluşacak.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!