'Üç Renk' büyülendi

Güncelleme Tarihi:

Üç Renk büyülendi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2016 10:07

 'Üç Renk' büyülendi

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB) tarafından ilk kez geçen sezon sahneye konulan 'Üç Renk' balesi, yeni sezonda izleyiciyle buluştu.

'İç-İn', 'Arada' ve 'Danzon' adlı üç bölümden oluşan 'Üç Renk' balesi Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sahnelendi. Librettosu ve video tasarımı Çiğdem İnan'a, müzikleri Mikhail Glinka, J.S Bach, Marin Marais'e, koreografisi de Berk Sarıbay'a ait 'İç-İn' adlı eserle başlayan balede, Esra Taner (Solo Kız), Cankat Özer (Solo Erkek), Derya Tokgöz ve Tolga Burçak (Pas de Deux Çifti), Burcu Bodur, Melda Sipahi, Elif Burçe Çaltekin, Aslı Çakır, Sinem Ertan, Bader Çakan, Seda Manaz, Sevgim Aksoy, dansçıların gerçek hayatlarını, dans esnasındaki iç dünyalarını, dans figürlerini sahneye yansıttı.

ÇAĞDAŞ BALE YORUMU

Maurice Ravel'in müziği, Deniz Özaydın'ın libretto ve koreografisiyle sahneye konulan 'Arada' bölümünde ise kadın-erkek ilişkileri çağdaş bale yaklaşımıyla ele alındı. Özgün bir eser olan 'Arada'nın dekor-kostüm tasarımı Gürcan Kubilay, ışık tasarımı Fuat Gök imzasını taşırken, Özde Eren, Kürşat Kılıç, Yağızhan Danış, Umut Çaltekin, Burak Özbek ve Burak Burçak rol aldı.

KIRMIZI VE SİYAHIN DANSI

'Üç Renk'in son bölümünü 'Danzon' oluşturdu. Arturo Marquez'in müziği, Armağan Davran ile Volkan Ersoy'un koreografisiyle sahnelenen eserde, kadın ve erkek ilişkisinin en kuvvetli simgesi olan 'kırmızı' ile soyluluk, ağırbaşlılık ve gücün sembolü, asaletin temsilcisi olan 'siyah'ın dansı izleyenleri büyüledi. 'Danzon'a, şef İbrahim Yazıcı'nın yönettiği ANTDOB orkestrası da eşlik etti.

'Danzon'un dekor tasarımını Tayfun Çebi, kostüm tasarımını Gülay Korkut ve ışık tasarımını Fuat Gök hazırladı. Eserde, Esra Taner, Tolga Burçak, Seda Manaz, Burak Özbek, Derya Tokgöz, Yağızhan Danış, Sevgim Aksoy, Evren İskender, Öykü Ertürk ve Okan Ünal sahneye çıktı.

Antalyalı bale ve dans severlerin izlerken büyülendikleri 'Üç Renk' dakikalarca ayakta alkışlandı. Eser, 29 Ekim Cumartesi saat 15.00'da bir kez daha sahnelenecek.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!