"Üç Renk" balesinde prömiyer heyecanı

Güncelleme Tarihi:

Üç Renk balesinde prömiyer heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2016 13:06

- ANTDOB tarafından ilk kez sahnelenecek bale, Antalya'da ilk gösterimle sanatseverlerle buluşacak

Haberin Devamı

ANTALYA (AA) - Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB) tarafından ilk kez sahneye konulacak "Üç Renk" balesinin ilk gösterimi, Antalya'da sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Üç farklı eserden oluşan "Üç Renk" balesinin birinci perdesinde yer alan "İç-İn" bölümünde, dansçıların gerçek hayatları ile dans esnasında iç dünyalarında yaşadıkları anlatılıyor.

"Arada" bölümünde 5 erkek ve 1 kadın dansçının yer aldığı sahnede kadın-erkek ilişkisi konu ediliyor, son perdede ise "Danzon" ile kadın-erkek ilişkisi kırmızı ve siyah renkler kullanılarak sahneleniyor.

Balenin "İç-İn" bölümünün koreografisi Berk Sarıbay, librettosu Çiğdem İnan, "Arada"nın koreografi ve librettosu Deniz Özaydın, "Danzon"un ise orkestra yönetmenliği İbrahim Yazıcı, librettosu Armağan Davran ve koreografisi ise Armağan Davran ile Volkan Ersoy tarafından yapıldı.

Haberin Devamı

"Arada" balesinin koreografi ve librettosunu hazırlayan Deniz Özaydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, balede 1 kadın ve 5 erkeği konu alan ilişkiyi anlatmaya çalıştıklarını söyledi.

Özaydın, "Arada" balesinde sahnedeki 5 erkeğin aslında 1 erkeği temsil ettiğini ve erkeğin değişen bu ruh halinin 1 kadına karşı koyuşunu sahneye koymaya çalıştıklarını anlatarak, "Bu bale hazırlığını yapmaya başlamadan önce bir kafa hazırlığı ile başladık ve bu süreç daha uzun sürdü. Daha sonra ise 6'ncı haftaya ulaştığımız bir çalışma ile Arada'yı sahneye koymak için çalışmalarımıza devam ediyoruz." dedi.

"Üç Renk" balesinde iddialı olduklarını belirten Deniz Özaydın, "Gösteri gününün nasıl olacağını kendimiz bile merak ediyoruz ve heyecanlanmadan edemiyoruz. Dansı seyretmeyi sevenler ve dansa merakı olanların keyif alacağı bir gece olacak. Üç Renk ile iddialıyız, çünkü ilk defa Antalya'da böyle bir balenin prömiyeri yapılıyor." diye konuştu.

ANTDOB Başkareografı Ayşe Fidan ise "Danzon"da tango temalı bir eseri sahneye koyacaklarını belirterek, üç eserin de özgün olduğunu ve Antalya seyircisinin beğeneceğine inandıklarını kaydetti.

"Üç Renk" eserinin prömiyeri, 26 Mart Cumartesi günü yapılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!