‘Üç Maymun’ hayatımın dönüm noktası oldu

Güncelleme Tarihi:

‘Üç Maymun’ hayatımın dönüm noktası oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2009 14:48

Ahmet Rıfat şungar, yeni bir diziyle izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Tims Productions’ın yapımcılığını üstlendiği “Es-Es”te Uras’ı canlandıran genç oyuncu, çıkış yaptığı “Üç Maymun” filmi için ise hayatımın dönüm noktası diyebilirim” diyor.

Haberin Devamı

Oyuncu olmaya nasıl karar verdiniz?
-İsteklerimi dışa vurma konusunda çok başarılı değilimdir aslında... Neyse ki arkadaşlarımın desteğiyle konservatuvara girdim. Ve eğitimini alarak oyunculuğa ilk adımımı attım.

Ve kısa sürede “Üç Maymun” gibi önemli bir projede yer almayı başardınız. O film hayatınızda neleri değiştirdi?
- Okulu bitirir bitirmez bu filmde oynamam tabii ki çok büyük şans... Nuri Bilge Ceylan gibi önemli bir insanla tanıştım. O bana oyunculuk anlamında çok şey öğretti. “Üç Maymun” için hayatımın dönüm noktası diyebilirim. Sayesinde insanlar beni tanıdı, benimle çalışmak isteyenler arttı.

Zaten şimdi de yeni bir dizinin kadrosundasınız...
- “Üç Maymun”dan sonra zaten konuk oyuncu olarak bir dizide rol almıştım. Sonrasındaysa doğru proje gelsin diye beklemeye başladım. Sonunda “Es-Es”in senaryosu bana ulaştı. Okurken heyecan duydum. Düşünülen kadro da çok cazipti.
Derya Alabora, Erdal Beşikçioğlu gibi ustalarla aynı projede olmaktan mutluyum.

Haberin Devamı

“Es-Es”te canlandıracağınız karakterden biraz bahseder misiniz?
- Hayata 1-0 yenik başlayanların hikayesini anlatıyor “Es-Es”... Ben de dizide Uras’ı oynuyorum. Uras, şanssız doğanlardan. Kimilerinin deyimiyle sokak serserisi, kimilerinin deyimiyle mahalle delikanlısı. Doğduğu gün kaderi çizilmişlerden. Zor bir hayat yaşayan, buna rağmen vazgeçmeyen biri...

Uras’a el uzatan, ışık tutan biri yok mu?
- Tam da üstüne bastınız. Bana, yani Uras’a ışık tutan Işık Hoca var; yani Erdal Beşikçioğlu. Işık Hoca, Uras’ın yapabileceklerini fark eden, ona inanan ve arkasında duran biri. Herkesin birine inanmaya ihtiyacı vardır bu hayatta...

Türkiye’de reyting kaygıları malum... Yeni bir projeye başlarken siz de reyting kaygısına kapılmadınız mı?
- Olsun... Dizi ikinci bölümde bitse bile, bu ekiple iki bölüm çalışmış olmaktan mutluluk duyarım. Ama umarım bu ekip hak ettiğini alır izleyiciden...

Siz hangi dizileri ya da televizyon programlarını takip ediyorsunuz?
- Ben sürekli evde oturup televizyon izleyen biri değilim ki. Genel itibariyle tabii beğendiğim projeler var, ama isim veremeyeceğim.

Haberin Devamı

Son olarak; Uras’la özdeşleşen yanlarınız var mı?
-İkimiz de erkeğiz! Onun dışında başka bir şey yok.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!