Üç mahallenin tarihi kitap oldu

Güncelleme Tarihi:

Üç mahallenin tarihi kitap oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2017 09:54

Üç mahallenin tarihi kitap oldu

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA) - ANTALYA Kaş İlçesi'nin en eski üç mahallesinin tarihi kitap oldu. Kaş Ziraat Odası Başkanı Ramazan Süer, bu kitapla mahallelerin tarihinin gelecek kuşaklara taşınacağını söyledi.
Kaş'ın en eski yerleşim birimleri olan ve ilçenin önemli ekonomik merkezlerinden Beziraan, Seyret (Gökçeören) ve Çukurbağ mahallelerinin tarihi, ekonomik yapısı, bu mahallelerde yaşayan sülaleler araştırıldı. 1700'lü yıllardan bu yana bu mahallelerde yaşayan halkın geçimi, ekonomik, sosyal, kültürel ve nüfus yapısı, yaşayan sülaleler için Osmanlı arşivleri tarandı. Kaş Ziraat Odası'nın öncülüğünde başlatılan çalışmayı, Aydın'ın Buharkent İlçesi Ziraat Odası Başkanı olan eğitimci, emekli öğretmen ve yazar Naim Özdamar yürüttü. Kitabın önsözünü Kaş Ziraat Odası Başkanı Ramazan Süer yazdı. 392 sayfalık kitap "19'uncu Yüzyılda Kaş'ta Üç Köy" adıyla bin adet basıldı. Kaş Ziraat Odası kitabın dağıtımına ücretsiz olarak başladı.
Kaş Ziraat Odası Başkanı Ramazan Süer, "Kitabın yazarı olan Naim Özdamar, Kaş'ta öğretmenlik yapmış. Bu konuda uzman. Bu üç mahalle, Kaş'ın en eski yerleşim birimleri. Bu üç mahallenin kayıtlarını Osmanlı arşivlerinden çıkardık. Ortaya çıkan kitapla bu üç mahallenin tarihini, kültürünü, sosyal ve kültürel yaşamını, 17'nci yüzyıldan başlayarak gün yüzüne çıkardık. Bu çalışma ile gelecek kuşaklara taşıyacağız. Bu kitabın basımını, giderlerini bu üç mahalleden bulduğumuz sponsorlarla yaptık. Ancak bundan sonra Kaş'ın kalan 51 mahallesinin tarımsal, ekonomik ve sosyal yapısını derleyerek tek kitap halinde Kaş Ziraat Odası olarak gün ışığına çıkaracağız" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!