Üç kız kardeş, olimpiyatta altın madalya için ter dökecek

Güncelleme Tarihi:

Üç kız kardeş, olimpiyatta altın madalya için ter dökecek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2017 13:27

Üç kız kardeş, olimpiyatta altın madalya için ter dökecek

Haberin Devamı

SAMSUN, (DHA) - SAMSUN'da düzenlenen 23'üncü Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'na katılan Karate Milli Takımı’nın madalya beklediği isimlerin başında Rezzan, Zeliha ve Kader Işık kardeşler geliyor. Anne Arzu Işık, çocuklarını sadece maçlarda değil, antrenmanlarda ve kamplarda da yalnız bırakmıyor.
Samsun'da düzenlenen 23'üncü Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'nin Karate Milli Takımı’nın altın madalya ümit ettiği sporcuların başında Arzu ve Tayyar Işık çiftinin kızları Rezzan, Zeliha ve Kader geliyor. 7 çocuklu Işık çiftinin 12 yıl önce karateye başlayan doğuştan işitme engelli üç kızı spor tutkusu ve yaşama azimleri ile takdir topluyor.
Türkiye'ye Deaflympics 2013’te bronz madalya kazandıran 24 yaşındaki Rezzan Işık, hem okulunu hem de karateyi bir arada götürmeye çalışıyor. Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde mimarlık okuyan Rezzan Işık, "Olimpiyatlara odaklandığım için ben üniversiteye gidemedim. Eskişehir'e gidip gelmekte zorlanıyorum. Şu an üniversitenin benim için bir önemi yok, olimpiyat çok daha önemli. Oyunlar bittikten sonra 2018'de üniversiteye tekrar devam edeceğim" dedi.
İlk defa kardeşler olarak tatamide kata yapacaklarını söyleyen 22 yaşındaki Zeliha Işık, “Daha önce Bulgaristan’da gerçekleşen olimpiyatta bize onay çıkmadı, üzüldük. Rezzan omuzunu kırmıştı. Sonrasında geçen sene dünya şampiyonasında birçok ülke gelmediği için müsabakalar iptal oldu. Şimdi ilk defa takım olarak maç yapmak istiyoruz" diye konuştu.
Deaflympics 2013’te kardeşlerinin aksine madalya alamayan 20 yaşındaki Kader, Işık başlarda karateyi sevmediğini belirtirken “Ben önceden karate nedir bilmiyordum. İşim ve maaşım vardı. Milli takımda olmak istemiyordum. Ailemden gelen baskıyı anlamadım. Milli takıma seçildim, aklım başıma geldi. Artık çalışmalarıma devam ediyorum" diye konuştu.
Arzu Işık ise kızlarını sadece antrenmanlarda veya maçlarında değil, kardeşler kampa girdiklerinde de yalnız bırakmıyor. Kızlarını ve diğer sağır çocukları işitme engelli olarak değil, özel çocuk olarak nitelendiren anne Işık, Deaflympics’te de ailece sporcuların yanlarında olacaklarını söyleyerek "Gerçekten ben ve eşim bu yola zor günlerden çıktık. Onların her zaman yanında olduk. Çocuklar arasında hiçbir zaman ayrım yapmadık. Her zaman onların eğitim almalarını istedik. Her gittikleri kampa da gidiyoruz, yanlarında oluyoruz. Bütün özel çocuklarımızdan ümitliyim. İnanıyorum. Çok güzel bir kadroları var. Hepsinden madalya bekliyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!