Üç kişilik aşk ve uyuşturucu karteli

Güncelleme Tarihi:

Üç kişilik aşk ve uyuşturucu karteli
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2012 20:44

Oliver Stone’dan ünlüsü, aksiyonu bol bir suç hikâyesi. Stone, Don Winslow’un aynı adlı romanını, romanı daha piyasaya çıkmadan sinemaya uyarlamaya soyunmuş. Aynı kadına aşık iki gencin onun uyuşturucu karteli tarafından kaçırılması üzerine girdikleri mücadeleyi konu alan Vahşiler’in oyuncu kadrosunda John Travolta, Emile Hirsch, Aaron Johnson, Salma Hayek, Taylor Kitsch ve Blake Lively gibi yıldız isimler bir arada.

Haberin Devamı

Oscar’lı yönetmen Oliver Stone, çok da başarılı olmayan Wall Street devam filminden sonra aksiyonu bol bir roman uyarlamasıyla karşımızda.
Stone, ABD’nin popüler yazarlarından Don Wisnlow’un Vahşiler adlı romanı daha piyasaya çıkmadan senaryo üzerinde çalışmaya başlamış.
Hikâyeye o kadar güvenmiş ki bu filme prodüktör olarak da yatırım yapmaktan kaçınmamış.
Suç, gerilim ve aksiyonla örülü bu dram aynı kadına aşık iki gencin uyuşturucu karteliyle olan hesaplaşmasını konu alıyor.

BİR KADIN İKİ ERKEK ÜÇ KİŞİLİK AŞK

Ben ile Chon, Laguna Beach’in en iyi marihuanalarını yetiştirken aynı anda Ophelia’ya karşı duydukları aşkı da paylaşıyorlar. Sadece aşk değil, seksi de tabii.
Üçlü, ilginç bir ilişki söz konusu.
Meksikalı Baja Karteli üç arkadaşı kendilerine katılmaya zorlayana dek cennet gibi hayatları devam ediyor.
Baja Karteli’nin lideri Elena ve tetikçisi Lado, arkadaşlar arasındaki bağı küçümserken, Ben ve Chon, bir Narkotik ajanının desteğiyle, Ophelia’yı kaçıran kartele karşı savaşa girişiyorlar.
Vahşiler, iki erkeği kendine aşık eden sarışın güzel O’nun (Blake Lively) anlatımıyla açılıyor.
O, “Bunu size anlatıyor olmam filmin sonunda hayatta kaldığım anlamına gelmez” diyor. O ve ona aşık iki erkeğin lüks hayatları izleyiciyi avucunun içine alan detaylarla geliyor perdeye.
Güney Kaliforniya’nın zengin yaşamı tüm göz alıcılığıyla önümüzde.
Ama kısa bir süre sonra bu güzelliğin örttüğü kirliliği de gösteriyor bize, Oliver Stone. Meksika bağlantılı uyuşturucu kartelinin vahşi yöntemleri, bu işin ve içindekilerin tüm acımasızlığını ortaya koymakta.

Haberin Devamı

UMA THURMAN GÖRÜNTÜLERİ ÇIKARILMIŞ

Filmde en son Battleship’te karşımıza çıkan Taylor Kitsch, Gossip Girl’ün yıldızı Blake Lively, Aaron Taylor – Johnson, John Travolta, Benicio Del Toro ve Salma Hayek gibi yıldız oyuncular var.
Kartelin başındaki Elena rolünde Salma Hayek, onun yardımcısı rolünde de Benicio Del Toro var.
Del Toro sektörün acımasızlığını ortaya koyarken, Hayek hem kartelin başı hem de yetişkin bir kız annesi olmanın zorluklarını aynı anda yaşayan kadın rolünde başarılı.
Uma Thurman, O’nun annesi olarak kamera karşısına geçmiş. Ancak rol aldığı sahneler filmden çıkarılmış.
Oliver Stone, usta dokunuşlarını pek çok sahnede hissettiriyor, özellikle de finaldeki şık numarada.

Haberin Devamı

SAVAGES
Yön: Oliver Stone
Yön: Taylor Kitsch, Blake Lively, Aaron Johnson, John Travolta
Tür: Aksiyon, Dram, Suç
Süre: 130 dk.

HAFTANIN DİĞER FİLMLERİ

Sahte belgeselle gelen korku

SECRET STONE
TIMARHABE
Yön: Sean Stone
Oyn: Sean Stone, Alexander Wraith, Antonella Lentini, Oliver Stone
Tür: Gerilim

Oliver Stone’un oğlu Sean Stone, babasının yönettiği pek çok filmde ufak rollerle karşımıza çıkmıştı. Şimdiyse ilk uzun metrajıyla karşımızda. Genç Stone, filmi sadece yönetmekle kalmıyor, başrolünde de oynuyor. Korku sinemasının alt türü olan sahte belgesel türündeki Tımarhane’de, Oliver Stoen’un da küçük bir rolü var. Tımarhane’nin konusu kısaca şöyle; anlatılanlara göre, terk edilmiş akıl hastahanesine girmeye cesaret eden herkes delirmekte. Alex, hastahanede bu dünyaya ait olmayan varlıklara dair deliller olduğunu söyleyince Sean, bir kız arkadaşıyla birlikte gece hastaneye girmeye ikna oluyor. Hastanede çekime başlayan üç arkadaş, çok geçmeden kendilerini labirente benzeyen binaların içinde kaybolmuş halde buluyorlar.

Haberin Devamı

Fransa’nın Oscar temsilcisi

LA GUERRE EST DECLAREE
YAŞAM SAVAŞI
Yön: Valerie Donzelli
Oyn: Valerie Donzelli, Jeremie Elkaim, Cesar Desseix, Gabriel Elkaim
Tür: Dram

Cannes Eleştirmenler Haftası’nın açılış filmi olan ve büyük beğeni kazanan Yaşam Savaşı, filmin senaryosunu da yazan başrol oyuncuları Valerie Donzelli ve Jeremie Elkaim’in gerçek hikâyeleri. Film, oğullarının hastalığıyla tasasız, mutlu günlerinden koparılarak yaşamın acımasız karmaşıklığına atılıveren genç bir çiftin aşkını canlı ve dinamik bir tarzda anlatıyor. Yaşam Savaşı, bu yıl En İyi Yabancı Film dalında Fransa’nın Oscar aday adayıydı. Altı dalda Cesar adayı olan film, son yıllarda en fazla kâr getiren düşük bütçeli Fransız filmlerinin başında geliyor.

Haberin Devamı

Hayatta kalma mücadelesi

CİNNET GECESİ
THE INCIDENT
Yön: Alexandre Courtes
Oyn: Rupert Evans, Dave Lageno, Richard Brake, Anna Skellern
Tür: Gerilim
Süre: 85 dk.

Bir rock grubunda çalan George, Max ve Ricky’nin en büyük hayali ünlü birer rock yıldızı olmak. Fakat yeterince paraları olmadığı için akli dengesi yerinde olmayan suçluların tutulduğu bir rehabilitasyon merkezinde aşçı olarak çalışmaya başlıyorlar. Bir gece büyük bir fırtına kopuyor ve güvenlik sistemi çalışmaz hale geliyor. Tımarhanede kalan, suç potansiyeli yüksek hastaların hepsi artık serbest. Üçlü şimdi hayatta kalma mücadelesi vermek zorunda. Yönetmenliğini Alexandre Courtes’in üstlendiği filmin senaryosu S. Craig Zahler’a ait. Oyuncu kadrosundaysa Rupert Evans, Dave Legeno ve Kenny Doughty isimleri yer alırken, Amerika, Fransa ve Belçika ortak yapımı filmin gerilim dolu müzikleri Christophe Chassol’a ait.

Haberin Devamı

ATM’ler ne kadar güvenli

UYARISIZ ŞİDDET: ATM
ATM
Yön: David Brooks
Oyn: Brian Geraghty, Josh Peck, Alice Eve, Eyde Belasco
Tür: Korku
Süre: 90 dk.

Bu filmdeki gençleri kader en güvenli olduğu düşünülen yerlerden birinde, kapısında kilidi, içinde güvenlik kamerası olan bir ATM odasında yakalıyor. Gençlerin manyak bir katilin elinde oyuncak olduğu yerler genelde tenhadaki kulübeler, ormandaki evler, ıssız kasabalar olurdu. ATM’nin en ters köşe hareketi korkuyu ve gerilimi güvenli sanılan bir yere taşıması. Hikâyenin psikolojik gerilimi gençlerin gelgitlerinde ortaya çıkarken fiziksel şiddetin perdeye yansıdığı sahnelerde gerginlik daha da artıyor. ATM’nin en keyif veren özelliklerinden biri de katilin kimliğini gizlemekteki ustalığı. Merak içinde kalırken gerilmek tuhaf bir keyif veriyor. Yönetmen David Brooks’u ilk kez kamera arkasında görsek de, senaryo yazarı Chris Sparling tanıdık bir isim. Kendisi, kapalı mekanda geçen korku denince akla ilk gelenlerden olan ‘Toprak Altında’nın (Buried) yazarı. Yaz aylarında korku gerilim filmleri iyi gider diyenler için ATM hiç de fena bir seçenek değil.

Gerçek bir mafya hikâyesi

LE LYONNAIS
BİR MAFYA HİKAYESİ
Yön: Olivier Marchal
Oyn: Gerard Lanvin, Tcheky Karyo, Daniel Duval, Dimitri Storoge
Tür: Aksiyon-Dram

Fransız oyuncu ve yönetmen Olivier Marchal polislikten gelen tüm donanımını sinemada kullanıyor. Daha önceki üç filminin başkahramanları polisti, Bir Mafya Hikayesi’nde ise durum biraz değişiyor, ana kahraman bu kez bir gangster. Edmund Vidal, takma adıyla Momon, 1970’lerde birçok suça imza atmış. Bugünse 60’larında olan Momon emekli olmuş ve hayatına çeki düzen vermiş eski bir gangster. Geçmişteki kirli işlerinden uzak ve huzurlu bir şekilde karısı Janou ve torunlarıyla birlikte yaşıyor. Fakat Momon, ne kadar uğraşsa da geçmişi, onun peşini bırakmayacak. Lyon’un efsanevi suç liderinin gerçek hikâyesinden yola çıkan Bir Mafya Hikayesi’nde Vidal’in gençliğini canlandıran Dimitri Storoge, Umut Vaad Eden Aktör dalında Cesar Ödülleri’e aday olmuştu.

Sean Penn eski rock yıldızı

THIS MUST BE THE PLACE
OLMAK İSTEDİĞİM YER
Yön: Paolo Sorrentino
Oyn: Sean Penn, Judd Hirsch, Eve Hewson, Kerry Condon
Tür: Dram

Sean Penn, uzun saçları ve kırmızı rujundan vazgeçmemiş, hayattan bezmiş eski bir rock yıldızı olarak karşımızda. Yaşına rağmen eski alışkanlıklarından, giyim tarzından vazgeçmek istemeyen Cheyenne, 30 senedir görüşmediği babasının ölümü üzerine mecburen New York’a geliyor ve cenaze sırasında babasının insani bir suça karşın intikam peşinde olduğunu öğreniyor. II. Dünya Savaşı sırasında babasına Auschwitz toplama kampında Naziler tarafından işkence edilmiş ve şimdi bu Nazi subayını bulma görevini Cheyenne üstleniyor. Babasının intikamı için ABD’yi boydan boya geçen eski rock yıldızı Cheyenne rolünde Sean Penn’in başarılı bir oyunculuk ortaya koyduğu yapımda Penn’e Frances McDormand, Judd Hirsch ll ve Eve Hewson eşlik ederken, film müziklerinde David Byrne ve Will Oldham’ın imzası var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!