« Hürriyet.com.tr

Üç Kalyon

Hürriyet Haber
X
Ankara'da son derece lezzetli ve taze balık yemek mümkündür.Sakarya Caddesi’nde alışveriş yapmış olan Ankaralıların çok eskiden beri bildikleri bir gerçektir bu.Geçenlerde o caddede tekrar yürürken balıkçılarda sunulan balıkların tazeliği, çeşit bolluğu tekrar dikkatimi çekti.Gerçi bu yıl gerçekten bir mucize yaşanıyor deniz ürünlerinde.Geçenlerde Sarıyer'de bir kilo çipurayı bir milyon liraya satıyorlardı. İri palamutların tanesi bir milyon liraydı. Aileyi doyurabilirsiniz iki milyon lira vererek.Mahşeri bir kalabalık vardı satıcıların önünde. Ben ilk önce miting yapılıyor sandım sonradan anladım durumu.Bu ekonomik krizde mucizevi bir yardım eli uzatıldı insanlara bence. Bu fırsatı değerlendirip ürünün her yıl aynı olmasını sağlayacak önlemler alınırsa, bundan herkes ve özellikle de dar gelirli insanlar yararlı çıkar.Ankara'da balıkçıların caddesinde bir yürüdükten sonra canım acayip balık çekti.Yeni bir yeri de denemek istiyordum, arkadaşların tavsiyesi üzerine Eskişehir yolu üzerindeki ÜÇ KALYON restoranına gittik.Yol üzerinden pek görünmüyor, lokanta bir villada. İki katlı ve girer girmez bir sürprizle karşılaşıyorsunuz. Lokantaların yemekleri de havası da birbirine benzemeye başladı son yıllarda.Öyle ki bana balık lokantası deseniz ben kapıdan girip masaya oturuncaya kadar neler göreceğimi detayıyla sayabilirim bile size.ÜÇ KALYON böyle değildi. Şaşırtıcı farklılıkla dekore edilmişti. İç mekan insana mutluluk veriyordu.Üst katta şömine de yanıyordu ve hemen rahatlıyordunuz.Kendisine böyle bir farklılık yaratan bir yerin yemeklerinin de güzel olması gerektiğini fısıldadık birbirimize hemen ve haklı da çıktık.Bütün mezeleri büyük bir itinayla hazırlamışlardı. Örneğin acılı ezme gibi basit hazırlanacak bir mezede bile pul biberleri Gaziantep' den özel getirtip, olağanüstü lezzetli domatesler kullanıp bir lezzet şaheseri ortaya çıkarmışlar.Kalamar, karides öyle tazeydi ki sanki sanırsınız burnumuzun dibinde deniz var. Ben orada yılın ilk kalkanını yedim. Ortaya hamsi ızgara geldi, misafirler de çinekop yediler ondan da tattım mükemmel pişirilmişti.Ben içine peynir doldurulmuş kalamarı pek sevmezdim, burada öyle güzel yapmışlardı ki önyargımı bırakmak zorunda kaldım.Servis de son derece itinalıydı, ilgilerini hiç eksik etmediler.Kesinlikle tavsiye ediyorumÜÇ KALYONMustafa Kemal Mahallesi Eskişehir Yolu No. 162Tel: (312) 287 8765 - 284 3445

Kaynak:

Mehmet Yaşin ve Teoman Hünal San Sebastian’ı anlattı
Gastronomika'da Neler Yaşandı?
San Sebastian’da Nerede Ne Yenir?
San Sebastian'da Ne Yapılır?
San Sebastian: Yeme-İçme Cenneti
Seyahat Listenizin İlk Sırasına Alın