Üç hasta aynı gün prostat kanserinden kurtuldu

Güncelleme Tarihi:

Üç hasta aynı gün prostat kanserinden kurtuldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2017 12:02

Üç hasta aynı gün prostat kanserinden kurtuldu

Haberin Devamı

İZMİR Kâtip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Kliniği'nde, 62 yaşındaki Ali Ayan, 77 yaşındaki Mehmet Kasap ve 57 yaşındaki Ahmet Servan aynı gün yapılan prostat kanseri ameliyatı ile sağlıklarına kavuşturuldu.

Erkeklerde en sık görülen iç organ kanseri ve tüm dünyada en sık görülen ikinci kanser türü olan prostat, milyonlarca erkeğin korkulu rüyası. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Türkiye'de prostat kanseri görülme sıklığı dünya ortalamasının üstünde. Tüm dünyada her yıl 899 bin yeni prostat kanseri saptanıyor ve 258 bin kişi prostat kanseri nedeniyle hayatını kaybediyor. Bazen sinsice ilerleyip hiçbir belirti vermeyen hastalıkla mücadelede en etkin yöntemlerden biri de cerrahi operasyon.

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Kliniği de prostat kanserinden muzdarip olan hastalara şifa oluyor. Günlük ortalama 150 hastanın başvuru yaptığı klinikte, Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yüksel Yılmaz önderliğinde görev yapan Doç. Dr. Yiğit Akın, Yrd. Doç. Dr. Osman Köse ve Yrd. Doç. Dr. Serkan Özcan bir günde üç prostat kanserli hastayı ameliyat etti. 62 yaşındaki Ali Ayan, karın alt bölgesinden yapılan kapalı (laparoskopik) prostat kanseri ve aynı zamanda fıtık ameliyatı ile sağlığına kavuştu. 77 yaşındaki Mehmet Kasap ve 57 yaşındaki Ahmet Servan da açık yöntem ile yapılan ameliyatla prostat kanserinden kurtuldu.

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Üroloji Kliniği'nde bir yıl önce göreve başlayan Doç. Dr. Yiğit Akın, aynı gün içinde kanserli üç hastanın ameliyat edilmesinde emeği geçen ekibine teşekkür ederek, "Yaklaşık bir yıldır uyguladığımız kapalı yöntemle üroonkolojik hastalıkların tedavisi devam etmekte, bu yöntem ile şifa bulan hasta sayımız gün geçtikçe artıyor. Bir gün içinde üç büyük ameliyatın gerçekleştirilmesi, ana bilim dalımızın ayrı bir başarısıdır. Prostat kanseri, erkeklerde en sık rastlanan kanser türlerinden biri. Son 30 yılda tarama ve erken teşhis tekniklerindeki gelişmelerden dolayı, bu hastalığı erken evrelerde yakalayabilmek mümkün hale geldi. Erken ve hatta artık geç dönemlerde bile başvuran prostat kanseri hastalarımız, nerede ise hiç randevu verilmeden hemen ameliyata hazırlanıyor. Ancak metastaz (yayılma) durumunda cerrahi tedavi mümkün olmayabilir. Bizler erken yakaladığımız bu üç hastayı aynı günde opere ettik. İmkan verilmesi halinde kliniğimiz kapalı ürolojik cerrahi merkezi haline gelmeye hazır" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!