Üç haneli rakam dönemi başladı

Güncelleme Tarihi:

Üç haneli rakam dönemi başladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2009 00:00

Sağlık Bakanlığı’ndan dün yapılan açıklamaya göre, domuz gribinden ölenlerin sayısı 112’ye yükseldi. Açıklamada şöyle denildi: “Halen pandemik grip sebebiyle hastanelerde yatan hasta sayısı 301’dir. Bunların 59’unun takip ve tedavisi yoğun bakımlarda sürdürülmektedir. 31 hasta solunum destek cihazına bağlı olarak takip edilmektedir. Hayatını kaybedenlerden 63 kişide pandemik grip açısından risk taşıyan altta yatan kronik hastalık, iki kişide gebelik olduğu tespit edilmiştir.”

Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü verilerine göre Kayseri, nüfusuna oranla domuz gribi vakalarında ilk sırada yer aldı. Kayseri’de hastanelere başvuran-lardan 2 bin 113’üne grip tanısı konuldu, bunlardan 99’u H1N1 tanısıyla yatırılarak tedavi edildi. Sağlık çalışanları, hacı adayları ve çocukların ardından TBMM’de de, “domuz gribi” aşısı başladı. Şu ana kadar milletvekilleri dahil yaklaşık 100 kişi aşı olmak için başvurdu.

Tatil uzamıyor

İstanbul Valisi Muammer Güler, domuz gribi nedeniyle Kurban Bayramı tatilinin uzatılmasının söz konusu olmadığını söyledi. Güler, “Şu ana kadar devamsızlık tolere edilebilir durumda. Takip ediyoruz ancak bazı illerde olduğu gibi İstanbul’da böyle bir uygulamaya gerek yok” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!