Üç çocuk annesi 4 kişiye hayat verecek

Güncelleme Tarihi:

Üç çocuk annesi 4 kişiye hayat verecek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2008 20:01

Konya'da bir hafta önce yüksek tansiyona bağlı olarak beyin kanaması geçiren 55 yaşındaki Şükran Öztürk’ün beyin ölümü gerçekleşmesi üzerine, ailesi organlarını bağışladı. Öztürk, bağışlanan organları sayesinde 4 kişiye hayat verecek.

Ev hanımı Şükran Öztürk, 6 Mayıs 2008'de yüksek tansiyona bağlı olarak beyin kanaması geçirmesi üzerine Konya Numune Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Beyin ameliyatı olan Öztürk’ün, tedavi gördüğü yoğun bakım ünitesinde bugün beyin ölümü gerçekleşti. Bunun üzerine Organ Nakil Koordinatörü Melih Azap, 3 çocuk annesi Öztürk’ün organlarının bağışlanması için ailesi ile görüştü. Emekli Başkomiser Ahmet Öztürk, eşinin organlarının bağışlanmasını kabul etti.

Konya Numune Hastanesi’nde, Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi’nden gelecek olan cerrahi uzmanların gerçekleştireceği ameliyat sonucunda Öztürk’ün karaciğer, kornea ve iki böbreği Antalya’da Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki 4 hastaya nakledilecek. Kalbin ise şu ana kadar alıcı doku bulunmadığı için nakil edilmeyeceği fakat yapılan araştırmalar sonunda alıcı hasta çıkarsa nakledilebileceği öğrenildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!