Üç büyükler tahkime gitti

Güncelleme Tarihi:

Üç büyükler tahkime gitti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2014 17:23

SÜPER Lig’de sezonun ikinci yarısı başladı, ilk hafta heyecanı geride kaldı. Futbol Federasyonu’nun “Küfürlü tezahürat talimatını” değiştirmesi üzerine kulüpler Tahkim Kurulu’na başvurdu. 3 büyükler, kural değişikliği zamanlamasının yanlış olduğunu belirterek itirazlarını yaptı.

Haberin Devamı

Sezonun iİlk yarısında kötü tezahürat konusunda, disiplin cezası uygulanması için ‘120 saniye devamlılık ve toplu olarak küfür edilmesi, taraftarın en az yüzde 10’lük bölümünün bu küfre iştirak etmesi’ gibi kriterler baz alınıyordu. Yeni kuralla bu kriterler ortadan kaldırıldı.

Kulüpler ise bu yeni küfür yönetmeliğine itiraz etti. 3 büyüklerin başı çektiği kulüpler, karara karşı çıkarken şu iki noktada birleşti.

1- Maçlar oynanırken kural değişmez, ilkesi ihlal edildi.
2- Federasyon bu değişiklikle kulüpleri büyük bir sıkıntıya soktu.
Yeni kurala göre kulüplerin alacağı maddi ve manevi cezalar artacak. Saha kapatma cezalarının çoğalması, hasılatların da düşmesine sebebiyet verecek. Hal böyle olunca kulüpler, “ TFF bu kural değişikliğini mutlaka gözden geçirmel” diyerek Tahkim Kurulu’nun yolunu tuttu.

Haberin Devamı

ESKİ TALİMAT
MADDE 52-ÇİRKİN VE KÖTÜ TEZAHÜRAT: 1) Stadyumlarda toplu olarak ve devamlılık arz edecek şekilde söz veya hareketlerle ya da benzeri araçlarla aşağılayıcı, tahrik veya taciz edici nitelikte tezahüratta bulunulması yasaktır.

YENİ TALİMAT
MADDE 52-ÇİRKİN VE KÖTÜ TEZAHÜRAT: 1) Stadyumlarda topluluk halinde söz veya hareketlerle ya da benzeri araçlar ile aşağılayıcı, tahrik veya taciz edici nitelikte tezahüratta bulunulması, devamlılık kıstası uygulanmaksızın yasaktır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!