Üç ay uzatma istedi

Güncelleme Tarihi:

Üç ay uzatma istedi
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2018 13:29

İZMİR Ticaret Odası (İTO) 42. Restoran, Cafe, Eğlence Yerleri Meskek Komitesi Meclis Üyesi Ercan Çelikkaya, sipariş almada kullanılan el terminalleri ile yazar kasa gibi ödeme kaydedici cihazların 1 Nisan’a kadar entegre edilmesi gerektiğini belirterek, "Pek çok restoran ve kafe buna hazır değil. Entegrasyonu yapacak servislerde ciddi yığılma var. Bu yüzden en az 3 ay daha uzatma istiyoruz" dedi.

Haberin Devamı

 

İTO 42'nci Restoran, Cafe, Eğlence Yerleri Meskek Komitesi Meclis Üyesi Ercan Çelikkaya, 30 Nisan 2017 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan 483 Sıra No'lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği'ne göre, perakende mal ve hizmet satışlarında, satış uygulama yazılımları ile bunların üzerinde çalıştığı bilgisayar gibi donanımların eski nesil ve yeni nesil Ödeme Kaydedici Cihazlar ile 1 Nisan 2018 tarihinden itibaren bağlantılı şekilde kullanılması zorunluluğu geldiğini belirtti. Çelikkaya, şunları söyledi:

"Pek çok cafe ve restoranda siparişler alınırken el terminalleri kullanılıyor. Bunların yazarkasa gibi ödeme kaydedici cihazlar ile entegre olması gerekiyor. Alınan siparişin, ödeme kaydedici cihazlarda mali değeri olan fişe dönüşmesi gerekiyor. Üyelerimizin bu yazılım ve donanım sistemlerinin ödeme kaydedici cihazlarla  bağlantılı bir şekilde çalışmasını sağlamak için ilgili yazılım ve cihaz firmalarının yetkili servislerine başvurması, gerekli entegrasyon süreçlerinin de servisler tarafından 1 Nisan 2018 tarihinden itibaren gerçekleşmesi gerekiyor" dedi. Belirlenen tarihe çok az bir süre kalmasına karşın üyelerden, müracaat edilecek servislerde randevu yoğunluğu olduğu, söz konusu servislerin firmalara gidiş dönüşlerinin zaman aldığı yönünde ciddi şikayetler aldıklarını belirten Çelikkaya, "Bunun entegrasyonda 1 Nisan olarak belirlenen son sürenin en az 3 ay daha uzatılmasını istiyoruz. Odamız da Gelir İdaresi Başkanlığı’na bu talebimizi iletti. Erteleme yapılmaz ise ciddi karışıklık ve sıkıntılar yaşanacaktır. Pek çok üyemiz haksız yere ciddi sorunlar yaşayacak."

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!