Uber'e 3,5 milyar dolarlık Suudi yatırımı

Güncelleme Tarihi:

Ubere 3,5 milyar dolarlık Suudi yatırımı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2016 08:04

Petroldeki düşüş nedeniyle gelirlerinde azalma yaşayan ve tarihinde ilk kez bankalardan kredi başvurusu bile yapan Suudi Arabistan'dan yeni bir yatırım geldi. Mobil uygulama üzerinden taksicilik yapmaya olanak sağlayan Uber, Suudi Arabistan'ın en büyük fonundan 3,5 milyar dolarlık kaynak buldu.

Haberin Devamı

Özel araç sahiplerinin mobil uygulama aracılığıyla taksicilik yapmasına olanak sağlayan Uber, Suudi Arabistan'dan 3,5 milyar dolarlık yatırım aldığını duyurdu.

Uber'den yapılan açıklamada, şirketin 2014 yılından beri faaliyet gösterdiği Suudi Arabistan'daki en büyük fon Kamu Yatırım Fonu'ndan 3,5 milyar dolarlık kaynak bulduğu bildirildi.

Söz konusu kaynağın bugüne kadar Uber'in tek seferde aldığı en büyük yatırım olduğunun belirtildiği açıklamada, şirketin piyasa değerinin 62,5 milyar dolar olduğu bilgisi de paylaşıldı.

Açıklamada ayrıca, Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu Genel Müdürü Yasir Al Rumayyan'ın da Uber'in yönetim kurulunda üye olarak görev alacağı duyuruldu.

"BU GÜVENOYU DEMEK"
Uber İcra Kurulu Başkanı (CEO) Travis Kalanick, yaptığı açıklamada, bu yatırımın şirket için "güvenoyu" anlamına geldiğini ifade ederek, Uber'in küresel varlığını artırmaya devam edeceğini kaydetti.

Kalanick, Ortadoğu'da 9 ülkenin 15 şehrinde faaliyet gösteren Uber'in yaygınlaşmasına işaret ederek, "Suudi Arabistan'daki tecrübemiz, müşterilere, sürücülere ve bulunduğumuz şehirlere katkı yaptığımızın bir örneğidir. Bölgede ekonomik ve sosyal reformları desteklemede ortak olmayı sabırsızlıkla bekliyoruz" dedi.

Uber'in Ortadoğu'da 350 binden fazla kullanıcısı ve yaklaşık 19 bin sürücüsü bulunuyor.

İnternet aracılığıyla taksicilik yapmaya olanak sağlayan mobil uygulama endüstrideki hızlı değişim ve yeni fırsatlar yatırımcıların dikkatini çekerek sektörde kaynak artışına neden oluyor.

Haberin Devamı

APPLE DA YATIRIM YAPMIŞTI

Geçen ay, ABD'li teknoloji şirketi Apple, Çin'de Uber'in rakibi olan Didi adlı şirkete 1 milyar dolar, Alman otomotiv devi Volkswagen de İsrailli Gett adlı şirkete 300 milyon dolar yatırım yaptığını açıklamıştı.

Ayrıca, Amerikalı teknoloji devi Google ile İtalyan Amerikan araba üreticisi Fiat Chrysler (FCA) geçen ay sürücüsüz araba üretmek için anlaştıklarını duyururken, Apple'ın da bu alanda araştırmalarını hızlandırdığı ifade ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!