U17'ler İsviçre'yi devirdi

Güncelleme Tarihi:

U17ler İsviçreyi devirdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2011 14:34

Almanya'da devam eden UEFA 17 Yaş Altı Avrupa Futbol Şampiyonası Elit Tur 4. Grup Eleme Turu ikinci maçında Türkiye, İsviçre'yi 2-1 mağlup etti.

Haberin Devamı

Düsseldorf yakınlarındaki Meerbusch kasabasındaki karşılaşmaya Almanya maçından farklı bir kadroyla çıkan Ay-Yıldızlı ekip ilk yarıyı 1-1 berabere tamamladı.

Maç boyunca üstün olan Türk Milli Takımı, ikinci yarıda oyunun kontrolünü tamamen ele aldı ve ikinci golü kaydederek maçtan galip ayrılan taraf oldu.

Ay-Yıldızlı ekibin golleri 28. dakikada Kadir Arı ve 68. dakikada Mehmet Erkut'tan geldi.

İsviçre'nin tek golünü 22. dakikada Tsimba kaydederken, İsviçre Milli Takımının kaptanlığını Türk asıllı Levent Gülen yaptı. İsviçre'nin diğer Türk asıllı oyuncusu Musa Araz ise sarı kart cezalısı olması nedeniyle bu maçta kadroda yer alamadı.

Teknik direktör Abdullah Ercan, maç sonunda yaptığı açıklamada, çocukların gelişimi için önemli bir turnuvada bulunduklarını belirterek, turnuvada son maçın averaja kalması durumunda dahi gruptan çıkarak, önce Avrupa sonra da dünya şampiyonasına katılmak istediklerini söyledi.

İsviçre maçında seyircilere iyi bir maç izlettiklerini ifade eden Ercan, Almanya maçına cezalı oyuncular nedeniyle sıkıntılı bir kadro ile çıktıklarını, o maçta atamadıkları golleri bu maçta attıklarını kaydetti.
Son maçtan umutlu olduğunu dile getiren genç teknik adam, takım olarak hedeflerinde sapma olmadığını sözlerine ekledi.

Ay-Yıldızlılılar, Almanya'da devam eden Elit Tur son maçında 29 Mart'ta Ratingen'de Ukrayna ile karşılaşacak.

Haberin Devamı

Stat: Am Eisenbrand Büderich
Hakemler: Hafsas xx (Norveç), Midthjell xx (Norveç), Kleve xx (Almanya)
Türkiye: Sercan xx, Selim xx, Taha Can xx, Ahmet Yılmaz xx, Hakan, Kadir Arı xxx (Dk. 80 Okan Deniz x), Okay Yokuşlu xx, İbrahim Yılmaz xx (Dk. 75 Recep Niyaz x), Mehmet Erkut xx, Berkay xx, Enver Cenk xx (Dk. 61 Beykan x)
İsviçre: Untersee x, Schaeppi xx, Levent xx, Angha xx, Tsimba x (Dk. 72 Corbaz x), Adili xx, Salvi xx, Matri xx, Avdijaj x (Dk. 52 Frey x), Ndongo xx (Dk. 79 Regazzi x), Constantin xx
Goller: Dk. 28 Kadir Arı, Dk. 68 Mehmet Erkut (Türkiye), Dk. 22 Tsimba (İsviçre)
Sarı kart: Dk. 77 Corbaz (İsviçre)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!