U-20'nin yıldızları

Güncelleme Tarihi:

U-20nin yıldızları
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2013 00:18

Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenen turnuva yeni yıldızlarını şimdiden dünya piyasasına sundu.

Haberin Devamı

A GRUBU

Gerard Deulofeu  (İSPANYA)
Barcelona’nın Messi’den sonra umut bağladığı isimlerin başında Deulofeu geliyor. La Masia’dan çıkan genç yıldız şimdiden dev kulüplerin transfer listesinde. Deulofeu hızı ve ayağına hakimiyetiyle dikkat çekiyor. U19 Avrupa Şampiyonası’nda “Altın Oyuncu” seçilen İspanyol yıldız, Türkeye’de de oynadığı iki maçla mest etti.

Paul Pogba (FRANSA)
Juventus’un yıldızı Paul Pogba, kupanın dikkat çeken oyuncularından biri. Yeni Viera olarak gösterilen yıldız, hem savunmada hem de hücumda kusursuza yakın bir görüntü çizdi. Onun için Viera “Pogba benim o yaşta olduğum seviyeden çok daha ileride. Harika bir kariyere sahip olacak” dedi.

B GRUBU

Bruma (PORTEKİZ): Sporting Lizbon’un yetiştirdiği yıldız adaylarından biri olan Bruma, hücumun her iki kanadında da oynayabiliyor. Dripling özelliği üst düzeyde olan Gine-Bissaulu asıllı oyuncunun en büyük fark yarattığı konu uzaktan şutları. Portekizli yıldız daha şimdiden Guardiola’nın radarına girdi.

Haberin Devamı

Woo Ryu (KORE) Kore Cumhuriyeti’nin iki maçta topladığı 4 puana en çok katkı yapan oyuncu Woo Ryu oldu. Açıkçası Kore, yeni Kagawa’sını buldu dersek abartmış olmayız. Sahada basmadık yer bırakmayan ve arkadaşlarının açıklarını çok iyi kapatan Ryu, doğru yer alma konusunda da oldukça başarılı. Turnuvada attığı 2 golün de usta işi olduğunun altını çizmekte fayda var.

C GRUBU

Cenk Şahin (TÜRKİYE)
El Salvador karşısında Salih Uçan ile birlikte sahada en dikkat çeken isim İBB forması giyen Enver Cenk Şahin oldu. Robben’e benzeyen top sürme stiliyle büyük beğeni toplayan Cenk, turnuvanın altın oyuncuları arasında yer alacağını gösterdi. Başarılı futbolcu etkili sol ayağı ve bindirmeleriyle fark yaratıyor.

Fernando Quintero (KOLOMBİYA)
Kolombiya’da öne çıkan isimler Juan Fernando Quintero ve John Cordoba oldu. 2013 Güney Amerika Gençler Şampiyonası’nda turnuvanın oyuncusu olan Quintero, Kolombiya A takımına da yükseldi. Çalım kabiliyeti ve driplingiyle öne çıkan Quintero, forvet arkası oynuyor.

D GRUBU

Dimitrios Diamantakos (YUNANİSTAN)
Eleme grupları ve elit turda toplam 21 gol atan Yunanistan’da 5 gole imza atan Diamantakos, takımının en golcüsü oldu. U19 Şampiyonası’nda da 3gol atan oyuncu 5 gollü gol kralı Jese’nin ardından Katidis ile en çok gol atan oyuncuydu. Golcü oyuncu takımının ilk maçında yaptığı 1 asistle galibiyette pay sahibi oldu.

Haberin Devamı

Derlis Gonzalez (PARAGUAY) Paraguay’da Güney Amerika elemelerinde takımı adına 4 gol atan Gonzalez, yıldızını parlatarak Benfica’nın yolunu tuttu. Ancak beklentileri karşılayamadı ve Guarani’ye kiralandı. Erken yaşta baba olunca yeniden futbola sarıldı. Gonzalez için Türkiye yeni bir sıçrama noktası olacak.

E GRUBU

Nicolas Castillo (ŞİLİ)
Şili genç jenerasyonunun en parlak isimlerden biri olan Nicolas Castillo, Zlatan Ibrahimoviç’e benzerliğiyle dikkat çekiyor. Castillo, uzun boyu sayesinde topu indirebilmesi, zor pozisyonlarda farklı vuruşlarla topu ağlarla buluşturması ve frikikteki yeteneğiyle yeni Zlatan olabilecek kapasiteye sahip.

Ross Barkley (İNGİLTERE) U20 turnuvalarında en sık karşılaştığımız kavramlardan birisi “yeni” kelimesi oluyor. Yeni Messi, yeni Ronaldo gibi… Bu tanıma uyan bir diğer isim de yeni Rooney olarak gösterilen Ross Barkley oldu. Rooney gibi Everton altyapısında yetişen Barkley, 2–2 sona eren Irak maçında etkili şutlarıyla dikkat çekti.

F GRUBU

Haberin Devamı

Igor Sergeev (ÖZBEKİSTAN) Özbek futbolunun yetiştirdiği en büyük yetenek olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Sergeev, attığı gollerle ülkesine altın değerinde puanlar kazandırıyor. Uzun boyu ve atletik yapısıyla dikkat çeken Sergeev, Yeni Zelanda karşısında da fileleri havalandırdı. Özbek golcü, 2012 AFC U–19 Şampiyonası’nda 7 golle gol kralı olmuştu.

Domagoj Pavicic (Hırvatistan): Hırvat futbolunun orta sahadaki en etkili ismi olan Domagoj Pavicic, ülkesinde “yeni Modric” olarak anılıyor. Tam bir 10 numara hüviyetine sahip olan Pavicic, uzun boylu olmasının yanı sıra tekniği ve ayaklarına olan hakimiyetiyle kendisinden çok şey beklenen isimler arasında ilk sırada bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!